WhatsApp na Androidu dobija transkripciju glasovnih poruka

Transkripcija glasovnih poruka unutar WhatsAppa stiže i za Andoride.

PCPress.rs Image

Godinu dana nakon što korisnici iOS uživaju u pogodnostima transkribovanja WhatsApp poruka javlja se nada i za Andorid korisnike. WhatsApp radi na tome da ovu funkciju prenese i na Android.

Nova funkcija se očekuje veoma brzo. Za sve one koji žele da se koriste novom funkcijom važno je da znaju da mogućnost transkripcije zahteva preuzimanje od 150 MB, što ukazuje da se funkcija oslanja na softver za prepoznavanje govora vašeg uređaja.

Pojaviće se u meniju Podešavanja – Ćaskanja. Enkripcija od kraja do kraja će se primenjivati na transkripte glasa, što znači da će vaša privatnost biti netaknuta čak i kada se vaše glasovne poruke pretvore u tekst.

Funkcija još uvek ne može da se aktivira, ostavljajući samo nizove u kodu da nestanu. To znači da se snimci ekrana ne mogu prikupiti, što snažno sugeriše da je ova funkcija još uvek u ranoj fazi.

Sa ovom funkcijom WhatsApp postaje ravnopravniji sa rivalima kao što su Telegram i Google Messages, koji već nude alate za transkripciju na Andoidu. Nejasno je da li će biti ograničenja  u korišćenju ove funkcije. Ali se očekuje veći porast korisnika ove aplikacije.

Pročitajte i:  Apple News Plus je spreman za rad van mreže 

Izvor: phoneareana.com

Facebook komentari: