Xbox februarsko ažuriranje

Microsoft uvodi novo februarsko ažuriranje za svoje Xbox konzole koje dodaje poboljšane režime napajanja i podršku za aplikaciju Google Home. Ovo ažuriranje će uključiti jednokratni prelaz za vlasnike Xbox Series X i S na režim napajanja koji štedi energiju. Korisnici Xbox-a će i dalje imati opciju da se vrate u režim spavanja (trenutno uključenje), ali režim isključivanja (ušteda energije) će poboljšati potrošnju energije i uštede troškova.

PCPress.rs Image

Razlika između obe opcije napajanja Xbox-a je velika kada je u pitanju potrošnja energije. Opcija Sleep vam omogućava da trenutno pokrenete konzolu Xbox Series X / S, ali ona koristi oko 10–15 vati dok je u stanju pripravnosti. Ako odaberete opciju isključivanja napajanja, potrebno je oko 15 sekundi da se pokrene konzola, ali ona koristi samo 0,5 vati dok je isključena.

Ovo ažuriranje takođe uključuje novo podešavanje aktivnog radnog vremena koje će vam omogućiti da prilagodite radno vreme vaše konzole tako da će se Xbox brzo pokrenuti i biti dostupan za daljinsko buđenje tokom izabranih sati. Izvan tih sati, Xbox će se potpuno isključiti i trošiti samo 0,5 vati. Ova nova funkcija je odličan balans između uštede energije i pogodnosti.

Pročitajte i:  Značajan trenutak za Microsoft: Prvi put su Games nadmašile Windows

Takođe ćete moći da počnete da koristite aplikaciju Google Home kao daljinski upravljač na dodir za Xbox konzole. Daljinske funkcije uključuju uključivanje/isključivanje konzola, navigaciju, reprodukciju/pauzu, mogućnost snimanja klipova igara i kontrole jačine zvuka.

Konačno, ažuriranje Xbox kontrolne table za februar takođe uključuje malo podešavanje kućnog korisničkog interfejsa kako bi vam omogućilo da sakrijete sliku igre na početnom ekranu. Microsoft je takođe dodao brz način da se na kontrolnoj tabli vidi nedavne zabave, a u početku se to polako širi na „slučajni podskup korisnika“.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,