BIZIT 2022

Xbox igrači će uskoro moći da šeruju gameplay klipove putem javnih linkova

Uskoro će biti olakšano deljenje klipova Xbox video igrica, putem jedinstvenih javnih URL-ova u mobilnoj aplikaciji Xbox.

PCPress.rs Image

Nova sekcija će prikazivati i najpopularniji sadržaj drugih korisnika Xbox-a

Ti linkovi će takođe biti prikupljeni u novoj „trending content“ oblasti, tako da možete da vidite šta drugi rade. Funkcije se sada testiraju u aplikaciji i „uskoro“ će biti dostupne svim korisnicima. Sa deljenjem linka, idite na snimak koji želite da šerujete u mobilnoj aplikaciji Xbox da biste dobili link, a zatim ga postavite bilo gde da biste ga podelili sa svojim prijateljima, koji ne moraju da budu prijavljeni da bi videli snimak.

Trending Content sekcija je nova veb lokacija tipa društvenih medija na iOS-u i Android-u koji podseća na TikTok-ov feed — što postaje trend u poslednje vreme. Klikom na nju otvaraju se istaknuti delovi kroz koje možete da skrolujete, a zatim lajkujete, komentarišete i delite. Microsoft već nudi mogućnost deljenja snimaka igara i snimaka ekrana putem activity feed-a, klubova, poruka i društvenih medija, na konzolama kao i u mobilnoj aplikaciji. Sony je takođe nedavno predstavio sličnu funkciju na PlayStation 5. Međutim, omogućavanje generisanja javnih linkova trebalo bi da bude bolje, i pristupačnije sa aspekta društvenih medija. Kompanija je testirala ovu funkciju sa programerima, a vi biste mogli da je vidite u bliskoj budućnosti.

Pročitajte i:  TikTok smanjuje broj zaposlenih širom sveta

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,