Top50 Glas publike

Xiaomi isporučio 100 miliona telefona ove godine

Xiaomi je početkom godine izrazio očekivanja da će tokom 2018. isporučiti 100 miliona telefona na tržište. Iako su mnogi sumnjali u sposobnost ipak relativno mlade kompanije sa ne baš razvijenom logistikom da to učini, ispostavilo se da je Xiaomi uspeo da ostvari svoje planove, i to nekoliko meseci pre kraja godine.

PCPress.rs Image

Naime, Xiaomi je stomilioniti smartfon isporučio 26. oktobra, što je objavljeno na Zhong Guan Cun Forumu u Pekingu, u Kini. Osnivač kompanije Xiaomi, Lei Jun, koji je istovremeno potpredsednik kineske industrijsko-trgovačke komore, je rekao da je Xiaomi “najbrže rastuća domaća kompanija”, aludirajući pri tome na kinesko tržište. Takođe je izrazio zahvalnost svima koji su svojim naporom i radom doprineli kvalitetu i inovacijama kojie Xiaomi isporučuje tokom godina.

PCPress.rs Image

Stomilioniti smartfon je isporučen 26. oktobra, tačno u 23:23h. Zaimljivo je da je Xiaomi osnovan 2010. godine, tako da je definitivno impresivan rast koji je kompanija ostvarila tokom samo osam godina, postavši u stanju da isporuči preko 100 miliona telefona godišnje. Imajući u vidu da su preostali ceo novembar i decembar, kada je tradicionalna praznična sezona i kada se najviše prodaje i kupuje, nema sumnje da će kineski proizvođač uspeti da u priličnoj meri nadmaši sopstvene, tada se mislilo veoma optimistične prognoze.

Pročitajte i:  Tehnološke inovacije kao glavni pokretač globalnog rasta Xiaomija

No, ne treba zaboraviti ni da uspeh nije došao bez svoje cene, pošto je kompanija samo u prvom kvartalu ove godine zabeležila gubitke od čak 1,1 milijarde dolara! Takođe, prisutne su i brojne kontroverze oko ovog proizvođača, uključujući i reklame u podešavanjima samih telefona.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,