ASUS Zenbook

Završena sedma BIZIT konferencija

Završena je sedma regionalna konferencija BIZIT „Nova digitalna realnost“. Za razliku od prošlih godina, konferencija je po prvi put održana u hibridnom formatu – u Klubu poslanika za određeni broj učesnika, kao i online za sve koji su bili zainteresovani.

PCPress.rs Image

Uspešno organizovana konferencija je bila posvećena prilagođavanju modernih tehnologija i novih poslovnih rešenja na aktuelne potrebe i trendove u sferama biznisa, učenja i svega ostalog što sve češće radimo – na daljinu. Dvodnevna konferencija je okupila veliki broj zainteresovane publike, koja je aktivno učestvovala u diskusijama i postavljala pitanja, bez obzira da li je to činila direktno iz sale ili na daljinu, putem stream-a i chat-a.

PCPress.rs Image

Tokom prvog dana su obrađivane tri tematske celine:

  • Poslovni softver (Upravljanje poslovnim procesima i upravljanje projektima, Odlučivanje i kontrola poslovnih procesa, Big Data, SaaS – softver kao usluga)
  • Everything smart (Smart BUSINESS, Smart CITY, Smart HOME, FINTEC alati, digitalizacija banaka)
  • Cyber security (Backup, disaster recovery, antivirusi, fizička bezbednost, GDPR, zaštita dece na internetu)

Drugog dana smo videli još mnogo zanimljivih diskusija, panela, predavanja. Glavne teme drugog dana su bile:

  • Data centri i IT infrastruktura
  • Digitalne komunikacije i marketing
  • Obrazovanje i zapošljavanje u ICT industriji.
Pročitajte i:  BIZIT 2021: Pet trendova u ponašanju korisnika na koje se obraća pažnja u 2021

Održana su i četiri velika panela posvećena različitim temama: „E-commerce za spas od katastrofe“, „Bankarstvo je neophodno – a banke?“, „Pazi da je bezbedno“ i „Najlepše je od kuće“.

PCPress.rs Image

Ovi paneli su bili posvećeni bumu elektronske trgovine u eri pandemije, bankarstvu i problematici digitalizacije bankarstva, sajberbezbednosti i prilagođavanju životu koji podrazumeva rad i učenje na daljinu.

PCPress.rs Image

BIZIT manifestacija je ovim putem još jednom potvrdila svoju snagu, uspešno okupljajući ljude koji puno znače u domaćoj IT industriji.

Do naredne godine, sa željom da nas bude još više fizički prisutnih u Klubu poslanika, a online prenos će definitivno ostati standardno prisutan, baš kao što sve što je online postaje neizostavan deo naših života!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: