BIZIT plus

Elon Musk postao najbogatiji čovek na svetu

To je došlo kao rezlutat poslednjeg povećanja cena akcija Tesla-e od 4.8%, što je izguralo Musk-a u prvi plan ispred osnivača Amazon-a Džefa Bezosa. Sada je vrednost finansija Elon-a Musk-a prešla neverovatnih $190 milijardi, čitavu milijardu i po više od Džefa Bezosa, koji je držao mesto broja jedan od oktobra 2018. godine.

PCPress.rs Image

Musk na prvom mestu – za sada

Ova dva internet preduzetnika su i rivali s obzirom da obojica imaju svoje privatne raketne kompanije SpaceX i Blue Origin, kojima se nadmeću u trci za let u svemir. Neverovatno je dostignuće Elona Muska jer je u proteklih 12 meseci napravio verovatno najveće povećanje bogatsva u istoriji čovečanstva – za kratak period od manje od godinu dana, povećao je svoje finansije za više od 150 milijardi dolara. To se dogodilo zbog neverovatnog rasta akcija kompanije Tesla koja je u njegovom vlasništvu, a koja proizvodi električna vozila, čije su akcije u tom periodu porasle više od sedam puta, za neverovatnih 743%. Tome je doprinela i inkluzija kompanije u 500 najvećih kompanija sveta.

Ipak, Musk kao da je to očekivao, što sugerišu i njegovi tvitovi. Naravno, treba ukazati i da on nema tu količinu fizičkog novca, već je njegovo bogatstvo vezano za cenu akcija njegove kompanije.

 

Izvor: interestingengineering.com

Facebook komentari: