TrendMicro

Airbnb neće nuditi svoje usluge u Kini

Airbnb zatvara svoje domaće iznajmljivanje u Kini, gde je politika „zero-Covid“ značila da su blokade u toku. Svi oglasi za domove i iskustva u zemlji biće uklonjeni sa web sajta kompanije do leta.

Airbnb neće nuditi svoje usluge u Kini

Airbnb se suočava sa jakom konkurencijom domaćih kineskih platformi

Boravak u Kini činio je samo 1% prihoda Airbnb-a u poslednjih nekoliko godina. Očekuje se da će se kompanija umesto toga fokusirati na kineske stanovnike koji putuju u inostranstvo na druge destinacije. Pre pandemije, kineski putnici koji su odlazili u inostranstvo utrostručili su se za manje od jedne decenije, dostigavši 155 miliona putovanja u 2019. Ali od 2020. Kina ima neka od najstrožih ograničenja Covid-a na svetu, što čini putovanja u, i oko zemlje izuzetno teškim. Airbnb je osnovao svoje poslovanje u Kini 2016.

Mnogi smatraju da je opcija iznajmljivanja za putnike koji posećuju Kinu bila komplikovana i skupa čak i pre pandemije. Na primer, detalji o gostima poslati su kineskoj vladi u skladu sa lokalnim zakonima i propisima, a kompanija se suočila sa jakom konkurencijom domaćih kineskih platformi za iznajmljivanje kuća. U 2017. godini, kao deo svoje ponude za proširenje, preimenovao je kinesku operaciju u Aibiying – što znači da jedni druge dočekujemo s ljubavlju – što je lakše izgovoriti za govornike mandarinskog.

Pročitajte i:  Airbnb uskoro dobija pretraživanje po ukupnoj ceni

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: