AirPods Pro sa USB-C navodno su na putu

Apple bi uskoro mogao da lansira USB-C verziju svoje druge generacije AirPods Pro. To je prema Appleovom analitičaru koji veruje da bi kompanija mogla da počne da isporučuje slušalice sa USB-C futrolom tokom drugog i trećeg kvartala ove godine.

PCPress.rs Image

Ovo se očigledno ne odnosi na Appleove standardne AirPod modele, međutim, kako napominju kompanija „trenutno nema planove za USB-C verzije AirPods 2 i 3“. Analitičar je nagovestio promenu kao odgovor na tvit korisnika Twittera @aaronp613, koji je uočio reference na novi broj modela AirPods (A3048), zajedno sa novim brojem modela AirPods kućišta (A29680) u iOS 16.4.

Apple je prošlog septembra lansirao svoju drugu generaciju AirPods Pro, koji dolazi sa Lightning portom i kompatibilnim sa MagSafe, Qi i Apple Watch punjačima. Kompanija je takođe predstavila nekoliko drugih novih funkcija sa kućištem, uključujući zvučnik koji emituje buku kada ih locira pomoću aplikacije Find My, kao i ugrađenu petlju na koju možete da pričvrstite traku.

Uz to, još uvek nije jasno da li će ažurirani AirPods profesionalci doći sa bilo kakvim dodatnim izmenama ili će Apple takođe prodati odvojeno USB-C kućište o kojem se pričalo. Apple je u prošlosti objavio ažurirane verzije svojih AirPods futrola za punjenje, kao što je opcija MagSafe futrole koju je uveo za AirPods Pro 2021. godine i prošlogodišnja futrola za punjenje samo Lightning za AirPods treće generacije. Međutim, Apple ne prodaje nijedno od ovih kućišta odvojeno.

Pročitajte i:  Apple se brani pred Evropom

S obzirom na to da će Evropska unija sledeće godine zahtevati USB-C portove za punjenje na mnogim vrstama novih elektronskih uređaja, nije iznenađenje što je Apple počeo da se udaljava od Lightning-a. Kompanija je prošle godine potvrdila da planira da promeni konektor za iPhone na USB-C, a glasine ukazuju da će iPhone 15 doći sa portom.

Što se tiče asortimana dodatne opreme, Bloombergov Mark Gurman je predvideo da bi Apple mogao da uvede USB-C u svoje AirPods i Mac dodatke do 2024. U međuvremenu, analitičar je ranije izvestio da bi AirPods četvrte generacije mogli da dolaze sa USB-C futrolom za punjenje i rekao je mogli bi pokrenuti u drugoj polovini 2024. ili prvoj polovini 2025. godine.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,