ERP 2024

Amazon pristupni ključevi bez lozinke na iOS-u i vebu

Amazon uvodi podršku za pristupne ključeve za svoju veb lokaciju i mobilne aplikacije za kupovinu. Kupci se mogu prijaviti na Amazon koristeći samo biometrijske podatke svojih uređaja i započeti kupovinu bez potrebe da unose lozinku ili da prate dvofaktorsku autentifikaciju (2FA) putem e-pošte ili teksta.

PCPress.rs Image

Amazon je ranije ovog meseca zaronio prste u podršku za pristupne ključeve zbog svog veb iskustva, ali još uvek nije bio spreman za početak pošto je implementacija i dalje zahtevala 2FA kod i nije bila omogućena za mobilne aplikacije. Ako ste zainteresovani da omogućite podršku za pristupni ključ sa Amazonom, možete se registrovati tako što ćete otići na Amazon.com, posetiti podešavanja vašeg naloga, kliknuti na „Prijava i bezbednost“ i koristiti dugme „Podesi“ pored „passkey“.

Takođe možete omogućiti pristupne ključeve kroz iOS aplikaciju kada se ažurira. Biće pod Vaš nalog > Prijava i bezbednost > Podešavanje za pristupne ključeve. Amazon nije dao vremensku liniju za korisnike Android aplikacije, ali je rekao da „dolazi uskoro“.

Pročitajte i:  Amazon-ova usluga skeniranja dlanova  

Amazon je najnovija kompanija koja je dodala podršku za pristupni ključ za klijente da bezbedno pristupaju svojim nalozima bez lozinke. Samo imajte na umu da većina kompanija i dalje zadržava lozinke na nalozima, tako da svet neko vreme neće biti zaista bez lozinki.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: