Računari i Galaksija

Ažuriranje statusa na Instagramu uključuje pesmu koju slušate

Instagram dodaje više funkcija u Notes, ažuriranja zasnovana na tekstu koja podsećaju na AIM udaljene poruke i statuse.

PCPress.rs Image

Sada će korisnici moći da prilože 30-sekundni klip pesme uz ažuriranje statusa, zajedno sa kratkim natpisom pored numere. Prijatelji tada mogu da preslušaju isečak. Instagram takođe dodaje dugme za prevod ispod napomena za objave na drugim jezicima.

Prvi put predstavljene u decembru, Notes su delimično Twitter i delimično poruke. Sa ograničenjem od 60 znakova, ova funkcija treba da bude status koji se stalno menja i koji je manji od objave na mreži ili čak u pričama. Dodavanje muzike deluje kao vraćanje na AIM poruke, ali je preuređeno: sada možete da povežete i delite pesmu koju slušate umesto da samo postavite naslov i izvođača.

Notes su samo jedan mali deo novog pristupa koji Instagram koristi, ulažući u proizvode zasnovane na tekstu koji bi mogli da se takmiče sa platformama poput Twittera. Prošlog meseca, slike koje su procurile pokazale su kako bi mogla izgledati Instagram-ova aplikacija nalik na Twitter koja je još u razvoju. A prošle nedelje, zaposleni u Meti su rano pogledali aplikaciju koja bi trebalo da bude „[Metin] odgovor na Twitter“. Interni dokumenti koje je dobio The Verge prikazuju tekstualne postove sa odgovorima i nitima, slično kao Twitter.

Pročitajte i:  Instagram: Nova opcija za lociranje prijatelja

„Čuli smo od kreatora i javnih ličnosti koje su zainteresovane da imaju platformu koja se vodi zdravo, da veruju da mogu da veruju i da se na nju oslone za distribuciju“, rekao je glavni direktor proizvoda Chris Cox zaposlenima u Meti. Kompanija je u pregovorima da navede poznate ličnosti poput Oprah i Dalai Lama da koriste novu tekstualnu aplikaciju – ali hajde da prvo počnemo sa zagonetnim i neraspoloženim ažuriranjima statusa a la AIM.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,