BYD gradi fabriku automobila u Mađarskoj 

BYD najavljuje da će u mađarskom gradu Segedinu izgraditi proizvodnu lokaciju putničkog NEV-a (new energy vehicle), koja će se graditi u fazama i očekuje se da će otvoriti hiljade lokalnih radnih mesta. 

PCPress.rs Image

BYD planira da koristi naprednu procesnu opremu i visoko automatizovane proizvodne procese kako bi izgradio vodeću globalnu proizvodnu bazu za NEV. 

Izgradnja proizvodne baze će aktivno pokretati razvoj lokalne ekonomije, promovisati tehnološku razmenu i inovacije između Kine i Mađarske i pomoći u izgradnji zelenog ekosistema tamo, saopštio je BYD. 

Mađarska se nalazi u srcu evropskog kontinenta i važno je transportno čvorište u Evropi.  Mađarska ima dugu istoriju razvoja automobilske industrije, sa dobro razvijenom infrastrukturom i zrelom bazom automobilske industrije, što pruža dobru priliku BYD-u da tamo izgradi fabriku, rekao je kineski proizvođač NEV-a. 

BYD se nada da će ubrzati tempo ulaska novih energetskih putničkih automobila na evropsko tržište, dodatno produbiti svoj globalizacijski izgled i promovisati zelenu transformaciju globalne energetske strukture, navodi se u saopštenju. 

BYD planira da proizvodi električna vozila (EV) i baterije u novoj fabrici u Segedinu, objavio je Financial Times. 

Pročitajte i:  Čip najvažniji na tržištu električnih vozila 

BYD već ima fabriku autobusa u Mađarskoj, ali kompanija želi da izgradi fabriku automobila kako bi ispunila svoju ambiciju da dominira evropskom industrijom električnih vozila do kraja ove decenije, navodi se u izveštaju. 

BYD fabrika bi bila prva velika fabrika automobila u Evropi novog kineskog brenda, navodi se u izveštaju, dodajući da dok kompanije uključujući NIO  i Great Wall Motors ciljaju na region i očekuje se da će izgraditi fabrike na vreme, niko još nije izneo planove za lokalizaciju proizvodnje. 

Evropski izvršni direktor BYD-a Michael Shu rekao je ranije ove godine da BYD želi da postane najveći evropski prodavac električnih vozila ako je moguće i da želi da čini desetinu prodaje električnih vozila u regionu do 2030. godine, prema izveštaju Financial Times-a. 

BYD se širi u inostranstvo, započinjući izgradnju fabrike putničkih automobila na Tajlandu u martu i fabrike u Uzbekistanu u maju. U julu, kompanija je saopštila da će uspostaviti veliki proizvodni kompleks od tri fabrike u Brazilu. 

Izvor: autotech.news

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,