TrendMicro

Donirani računari opštinama Trgovište i Bosilegrad

Sve opštine i gradovi, kao i njihove uprave i centri da socijalni rad u Srbiji, uključeni su u informacione sisteme elektronske uprave eZUP i “Bebo, dobrodošla na svet” – roditeljski dodatak. U cilju podrške uvođenju ovih informacionih sistema elektronske uprave, Kancelarija za informacione tehnologije, donirala je računare opštinama Trgovište i Bosilegrad, čime je završeno uključivanje svih jedinica lokalne samouprave u ove sisteme.

PCPress.rs Image

 

Usluga “Bebo, dobrodošla na svet” koja je ušla u drugu fazu, a obuhvata prijavu za roditeljski dodatak, u potpunosti je implementirana, pa će od danas sva porodilišta i centri za socijalni rad u Srbiji biti uključeni u ovaj sistem. Roditeljima će biti omogućeno da, u svakom porodilištu u Srbiji, bez obzira gde im je prebivalište, za samo par minuta podnesu i zahtev za roditeljski dodatak. 

Do sada je putem informacionog sistema „Bebo, dobro došla na svet“ registrovano preko 140 hiljada novorođenih beba, a roditelji su se u 90% slučajeva opredelili za ovu uslugu elektronske uprave još u porodilištu.

„Važno je da elektronske usluge omogućimo građanima u svakoj opštini u Srbiji, ali isto tako i da obezbedimo ujednačenu primenu istih. Zbog potrebe da se zaposlenima u državnim organima, organima lokalne samouprave i drugim državnim institucijama pruži odgovarajuća podrška u radu sa aplikacijama koje se koriste, Кancelarija za IT i eUpravu je pokrenula kanal za podršku i pomoć u radu – Кontakt centar (G2G) koji je dostupan na sajtu Кancelarije. Zaposleni mogu da nam pošalju sva pitanja o problemima sa kojima se susreću u svakodnevnom radu, a tim operatera i eksperata će im dostaviti odgovor u najkraćem roku“, istakao je direktor Kancelarije doc.dr Mihailo Jovanović.

Pročitajte i:  Imlek donacija deci iz Zvečanske i Doma za decu ometenu u razvoju “Kolevka”

PCPress.rs Image

„Zaposleni u opštini Trgovište već koriste ovaj sistem. Građani nam šalju upite i sve više koriste elektronske usluge, pa su ovi računari stigli u pravi čas.“ izjavio je Nenad Krsić.

Pomoćnik direktora Кancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, Slaviša Antić, u prisustvu predsednika opštine Bosilegrad, Vladimira Zaharijeva, uručio je računare Službi dečje zaštite u ovoj opštini.

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , ,