BIZIT plus

Elon Musk otkrio koliko će koštati karta do Marsa

Elon Musk nas je navikao na pompezne izjave koje se često graniče sa (para)normalnim. Ovog puta je odlučio da nam otkrije koliko će koštati karta do Marsa koje će prevoziti SpaceX tur operater.

oliko će koštati karta do Marsa

Elon Musk voli da prezentuje futurističke ideje koje će se možda jednog dana i ostvariti. Jedan od najambicioznijih projekata je SpaceX, sa ciljem da se omogući ljudima selidba na Mars. Kako je veoma važno da se prilikom kolonizacije Crvene planete omogući dolazak bar 80.000 ljudi, Elon Musk smatra da karta mora da bude dostupna.

Koliko će koštati karta do Marsa? Sitnica!

Njegova računica je da karta treba da košta koliko i prosečna vrednost kuće u bogatim zemljama. Dakle, koliko će da koštati karta do Marsa? Musk smatra da bi u tom slučaju karta do Marsa koštala između 100.000 i 500.000 dolara. Cena verovatno varira u zavisnosti kada se rezerviše i koja mesta bukirate. Gledajte da ne putujete u vreme praznika, tada cena baš skače. Naravno, jeftinije ćete proći ako uzmete kartu u jednom smeru.

Pročitajte i:  SpaceX pod istragom zbog otpuštanja inženjera koji su kritikovali Musk-a

S obzirom da je Musk izuzetno ambiciozan i realističan kada su predviđanja u pitanju, možda je vreme da počnete da štedite. Interesantno je kako Elon uvek tempira ovakve vesti kad krene loše po njegove kompanije. On se tada dodatno potrudi da nam najavi planove za nešto što niti je dostupno niti bilo ko garantuje da će ikada biti.

Elon Musk hoće na Mars, ali i na Mesec

Ostaje nada da to ovog puta nije slučaj i da on zaista planira da dve, najviše tri godine odleti na Mesec. Kako je sam izjavio, sa 70% sigurnosti može da tvrdi da će se i sam preseliti na Mars. Nije precizirao da li će se u tom slučaju vraćati, makar službeno, na Zemlju.

Iako je projekat kolonizacije Marsa praktično gotov, Musk ipak naglašava da je prioritet Mesec kao alternativa životu na Zemlju. Zašto biste kupovali vikendicu na moru, kad možete da okopavate okućnicu na Mesecu? Šta god vam treba, Elon Musk je već osmislio. Spremite se za let najkasnije 2024. godine. Vidimo se na Marsu!

Pročitajte i:  Musk: Novi jeftini modeli stižu 2025. godine

Izvor: Big Think

Facebook komentari: