Top50 Glas publike

Funkcija Family Bell Google Assistanta dostupna na mobilnom uređaju

U avgustu prošle godine, Google je predstavio novu funkciju Assistanta pod nazivom Family Bell.

PCPress.rs Image

Najzad dostupno i na mobilnim uređajima

Ova funkcija je oponašala ono što bi deca doživela u školi, jer je omogućavala korisnicima da postavljaju podsetnike na zvonce tokom dana za aktivnosti, kao što su onlajn časovi, odmori i još mnogo toga. Ova funkcija je ranije bila dostupna samo na Google Assistant-u na kućnim uređajima, ali sada je konačno dostupna na mobilnim uređajima. Da biste podesili Family Bell na svom telefonu, pristupite podešavanjima Assistanta i dodirnite novu opciju Family Bell.

Na sledećoj stranici konfigurišite prilagođeni Family Bell ili izaberite jedan od unapred pripremljenih predloga. Kada sve bude podešeno, Google Assistant će aktivirati Family Bell u određeno vreme i podsetiti vas da se pozabavite svojim zadacima. Ako imate pametna svetla, ova funkcija se takođe može prilagoditi da aktivira svetla kada se Family Bell oglasi. Funkcija bi trebalo da bude dostupna na engleskom za sve korisnike Google Assistanta u SAD, Kanadi, Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji i Indiji. Vredi napomenuti da je funkcija Family Bell predstavljena sa novom akcijom Google Assistanta koja je omogućila korisnicima da puštaju zvuke školskog hola govoreći: „Hey Google, start the school day!“

Komanda je takođe prikazala vizuelne elemente školske tematike na pametnim ekranima. Ova funkcija je već dostupna na mobilnim uređajima i pušta školsko zvono i druge zvukove koje obično čujete u školi. Pored uvođenja Family Bell-a na mobilne uređaje, Google je danas objavio i nove vidžete za Google Play knjige, Google fotografije i YouTube Music.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: