BIZIT plus

Gmail uskoro omogućava slanje emodži reakcija na e-poštu

Google razvija emodži reakcije za Gmail koje bi učinile da platforma za e-poštu izgleda malo više kao aplikacija za razmenu poruka ako bude objavljena. Ova funkcija je prvi put objavljena pre nekoliko nedelja od strane The Tape Drive-a nakon što je otkriven neki kod u iOS Gmail aplikaciji koji bi omogućio korisnicima da reaguju na e-poštu pomoću emodžija, baš kao i slične implementacije reakcije na emotikone koje se nalaze na rivalskim platformama kao što je Outlook.

PCPress.rs Image

Dodatni dokazi su od tada pronađeni u najnovijem Gmail APK-u za Android koji podržava tvrdnju. Kao što je izvestio Google-ov izvor informacija AssembleDebug, APK sadrži nekoliko linija koda koji se direktno odnose na reakcije emodžija. Detalji su malo retki, ali jedan red iz APK koda kaže da ova funkcija „dolazi uskoro“ i da ste „među prvim korisnicima Gmail-a koji su dobili emodži reakciju“ – što sugeriše da će se verovatno pojaviti na ograničen način pre dobija potpunu javnost.

Pročitajte i:  Google Search se bori protiv sadržaja niskog kvaliteta

Prema AssembleDebug-u, korisnici Gmail-a će moći da koriste emodži reakcije direktno sa ekrana e-pošte ili preko menija sa tri tačke, iako je ova druga opcija trenutno onemogućena. U kodu se pominju i neka ograničenja koja kažu da se neke reakcije emodžija ne mogu koristiti na šifrovanim porukama, velikim grupama ili ako ste bili skriveni. Takođe može postojati ograničenje od 20 emodži reakcija za jednu e-poštu, a bar neke poruke će imati ograničenje od 50 jedinstvenih reakcija.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,