BIZIT plus

Google fotografije uskoro više u video zapisima uz AI

Znate onu stvar u Apple fotografijama i Google fotografijama gde će samo nasumično generisati video slajd šou sa opštim naslovom koji ponekad uključuje samo najgore slike? Google kaže da ćete uskoro moći da zamolite Google Photos da ih napravi za vas! Kompanija će početi da uvodi ažuriranje koje vam omogućava da izaberete parametre za video zapise koje želite da aplikacija pravi umesto da samo pasivno čekate da vam se dogode.

PCPress.rs Image

Čak i ako aplikacija i dalje ponekad objektivno donosi loše izbore za video snimke koje kreira, ovo je odlično ažuriranje. U stvari, to je jedna od onih karakteristika zbog koje biste, ako niste odmah bili iznervirani što nije bilo tu sve vreme, mogli da vidite ovu vest i pomislite: „Hej, da, zašto se ovo dešava upravo sada?“

Evo načina na koji to funkcioniše: tražite sadržaj koji želite — ljude, mesta ili aktivnosti koje želite da Google fotografije skenira i uključi. Zatim će aplikacija izabrati slike za koje smatra da odgovaraju, pustiti muziku na nju i sinhronizovati sve za vas. Kada dobijete video, Google kaže da možete da isečete klipove, da ih preuredite ili da zamenite muziku za nešto bolje.

Pročitajte i:  Odluka Apple da odustane od veb aplikacija za iPhone je pod lupom u EU 

Do sada ste mogli da kreirate ove video snimke, ali ste morali da tražite i ručno izaberete sadržaj koji želite u njima. Ovo izgleda kao dobra sredina između toga i čekanja da vam se video snimci dese, a zatim ih prilagođavate.

Ako nemate tu funkciju sutra, to je normalno – Google ima tendenciju da uvede nove funkcije tokom vremena, a ne da ih sve odjednom ispusti. Pitali smo kompaniju da li ovo dolazi na veb, podržane verzije OS-a, mogućnosti uređivanja i koje druge oznake bi mogle da rade za ovo. Ažuriraćemo ovu priču kada saznamo više. Nadamo se da će Apple ugrabiti ovu funkciju i za iPhone.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: