Google Magic Compose zasnovan na AI će zauvek promeniti vaše veštine slanja tekstualnih poruka

Magic Compose beta, nova Google-ova funkcija za Messages koja koristi veštačku inteligenciju da pomogne korisnicima u sastavljanju tekstualnih poruka, počela je da se prikazuje korisnicima. 

PCPress.rs Image

Za sada samo na Android telefonima

Magic Compose može da ponovi vaš jezik u sedam stilova: remix, excited, chill, Shakespeare, lyrical, formal i short.

Za sada je dostupna samo na Android telefonima sa američkim SIM karticama koje podržavaju RCS. Međutim, možete je aktivirati preko Settings menija aplikacije kada vam postane dostupna, a zatim možete da uredite tekst koji ste već otkucali koristeći Magic Compose tako što ćete kliknuti na ikonu olovke u polju za tekst.

Međutim, čak i ako koristite RCS sa end-to-end enkripcijom, Magic Compose će poslati do „20 prethodnih poruka“ Google-ovim serverima kako bi dao predloge. Google je ovo objasnio na svojoj veb stranici za pomoć za Magic Compose, koji takođe napominje da će ove poruke, zajedno sa priloženim emodžijima, reakcijama i URL-ovima, biti poslate na njegove servere i „koriste se samo za davanje predloga relevantnih za vaš razgovor“. Tehnološki gigant dalje navodi da ne čuva poruke niti ih koristi u obuci modela mašinskog učenja. Slike, glasovne poruke i poruke sa prilozima se ne prenose na Google servere, ali glasovne transkripcije i natpisi slika mogu biti.

Pročitajte i:  OpenAI planira da objavi svoj pretraživač

Jedna od mnogih mogućnosti AI-a koje je Google predstavio na svom I/O događaju ranije ovog meseca je Magic Compose. Neki američki kupci će uskoro moći da pristupe mogućnostima kompanije Search Generative Experience, što će im omogućiti da vide sažete odgovore na vrhu rezultata pretrage. U međuvremenu, Microsoftova aplikacija za tastaturu Swiftkey već ima uporedivu funkciju koja korisnicima omogućava da menjaju tonove razgovora. Međutim, taj je sveprisutan jer korisnicima daje pristup tonovima razgovora u različitim aplikacijama, za razliku od Magic Compose, koji je trenutno dostupan samo u aplikaciji Google Messages.

Izvor: Digit

Facebook komentari: