BIZIT 2022

Google Stadia kontroler konačno na Androidu

Google je konačno rešio da potvrdi ono o čemu mnogi korisnici sanjaju tokom poslednjih šest meseci, a to je da Google Stadia kontroler počne bežično da radi sa Android uređajima. To se konačno desilo, tako da će sada svako ko poseduje Android uređaj moći da upravlja njime preko Google Stadia kontrolera.

Google Stadia kontroler konačno na Androidu

Usluga pokrenuta u novembru, podrška u julu

Google je prvobitno pokrenuo uslugu Stadia još u novembru, kao uslugu pretplate na igre koje se mogu igrati na televizorima, Android telefonima i na webu. Podrška za bežični kontroler tada je čudno izostala za Android uređaje, što je značilo da ako želite da se igrate na svom telefonu, morate da ga povežete preko USB-a. Ovih dana objavljeno ja ažuriranje koje omogućava podršku za bežično povezivanje i sa Android uređajima. Ovo je dobra prilika za sve korisnike da testiraju kako Stadia kontroler rotira između Chromecasta, weba i Androida.

Iako kašnjenje sa podrškom za bežično povezivanje nije idealno, ali ni ono što se očekuje od Googlea, postepeno poboljšanje Stadia donosi funkcije koje su obećane prilikom predstavljanja samog uređaja. 4K striming putem interneta pokrenut je u martu, a besplatna usluga Stadia postala je dostupna u aprilu. Uprkos besplatnoj verziji, i sve više igara koje se dodaju u pretplatnički paket, Stadia i dalje ne zadovoljava planirane ciljeve Googlea i njegove ambicije. Iz ove kompanije obećavaju da će u 2020. godini isporučiti više od 120 igara, tako da će sasvim sigurno kvalitet ponude biti daleko bolji kako godina bude odmicala.

Pročitajte i:  Kako blokirati spam poruke na Android telefonu ili iPhone-u

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,