Google vraća ažuriranja aplikacija za iOS

Google je mnoge svoje iOS aplikacije ostavio bez ažuriranja od početka decembra. Ovo je otvorilo prostor za postavljanje pitanja, čak i negodovanja, jer su korisnici počeli da viđaju notifikacije kako su njihove aplikacije zasterele. Međutim, ovoj fazi je konačno kraj. Google je konačno nastavio da ažurira svoje glavne iOS aplikacije revizijom na YouTube. Iako je reč o ispravci greške, nagoveštava da bi se Gmail i druge aplikacije mogle uskoro nadograditi.

PCPress.rs Image

Postoji pritisak ažuriranja aplikacija

Nije sigurno samo šta je podstaklo dugo odlaganje ažuriranja. Neki su sugerisali da je Google imao primedbi na Apple-ove oznake za čuvanje privatnosti u aplikacijama, ali kompanija nije imala primedbi, bar ne javno. Obećali su da će dodati detalje o privatnosti dok su ažuriraju iOS aplikacije, i tiho su ažurirali YouTube aplikacije nižeg profila Music, Studio i TV.

Postoji određeni pritisak da se uskoro ažuriraju druge aplikacije. Iako Google može da progura neke funkcije putem ažuriranja na strani servera i weba, aplikacije poput Chrome-a mogu biti osetljive na bezbednosne probleme ako ih ne zakrpe. Takođe postoje šanse za buduće tehničke probleme. Ako je YouTube popravka početak većeg talasa nadogradnji, mogli bi pružiti olakšanje korisnicima iPhone-a i iPad-a koji se u velikoj meri oslanjaju na Google usluge.

Pročitajte i:  Tehnološki giganti razvijaju sopstvene čipove

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: ,