N Central domination

Huawei Mobile Services ekosistem

Prošlo je dosta vremena otkako je kineski gigant krenuo u znatan razvoj sopstvenog ekosistema koji je trebao da pokriva njegove mobilne uređaje. Huawei Mobile Services ekosistem je u proteklom periodu veoma puno napredovao, kako po opštoj upotrebljivosti, tako i na polju prepoznatljivosti, te pokrivenosti raznih oblasti adekvatnim aplikacijama.

PCPress.rs Image

Rezultat ovih napora jeste da danas na AppGallery prodavnici aplikacija možete pronaći praktično sve što vam je bitno za korišćenje mobilnog telefona, bili to telefoni ili tableti. Sve što možete da zamislite kada su vaše dnevne obaveze ili zadovoljstva u pitanju, možete da pronađete na AppGallery prodavnici aplikacija. Želite da se poigrate? Preuzećete neke od brojnih dostupnih igara. Hoćete da platite parking? Nema problema, najpopularnije aplikacije su tu. Morate da obavite neku bankarsku transakciju ili vam je prosto neophodan uvid u stanje na računu? Bez brige, sve banke danas imaju svoju pouzdanu i bezbednu aplikaciju dostupnu na AppGallery servisu. Želite da ostanete u toku sa informacijama? Najpopularniji domaći informacioni portali imaju svoje aplikacije dostupne na ovom servisu.

Pročitajte i:  Francuska koristi Google AI da uoči 20.000 neprijavljenih bazena

No, čak i ukoliko vam je potrebno nešto specifično, Huawei nudi odgovarajuće rešenje u vidu Petal pretraživača. Reč je o sistemu koji nudi čitav spektar opcija u okviru HMS sistema i funkcioniše kao svojevrsna spona jezgra, HMS-a, i drugih servisa. Zamišljen je kao veoma koristan i upotrebljiv pretraživač pomoću koga će korisnici moći da lako, brzo i jednostavno dođu do onoga što žele.

PCPress.rs Image

Naime, sam Petal Search je jedna od aplikacija Huawei ekosistema, koja pokriva više od 170 zemalja i dostupna je na više od 70 jezika. Obuhvata aplikacije, vesti, prodavnice, putovanja, zabavu, kao i razne druge usluge. Petal mape su jedna od najpoznatijih i najkorišćenijih aplikacija na Huawei mobilnoj platformi. No, čitav Petal Search se koristi kao svojevrstan hab, koji na jednom mestu objedinjuje sve što korisnika zanima ili mu je potrebno. Isto tako, predstavlja “prozor” do drugih aplikacija, koje se mogu naći na raznim internet prodavnicama i servisima. Stoga je Petal Search višestruko koristan i zanimljiv, naročito onima koji žele da istražuju razne aspekte mobilne platforme i mogućnosti HMS-a.

Pročitajte i:  Kako poslati poverljivu poruku na Gmail-u: vodič korak po korak

A gde je tu Google?

Pre ili kasnije, postavi se upravo ovakvo pitanje. Tu je, ne brinite. Veoma nalik na Petal Search koji predstavlja “košuljicu” u koju je uvučeno mnoštvo aplikacija i servisa, postoji i Gspace, jedna od najpopularnijih i najkorisnijih aplikacija Google ekosistema. Ona naime predstavlja “košuljicu” u kojoj se nalaze Google aplikacije i servisi.

PCPress.rs Image

Svi znamo da zbog udara sankcija Huawei nije mogao da ponudi direktan pristup Google servisima. No, Google Play Store, Google Maps, Google Search, Gmail, Android Auto i brojni drugi Google servisi koji su brižljivo godinama unazad izgrađivani i isprepletani sa našim online identitetima predstavljaju suviše važnu stavku da bi se tek tako ostavili po strani. Stoga je pronađeno jednostavno, ali genijalno rešenje.

Naime, sve što je potrebno jeste da instalirate aplikaciju Gspace. Potom je iz nje moguće instaliranje drugih Google aplikacija – YouTube, Google Maps, Gmail, Drive, šta god poželite. Na taj način ćete brzo i jednostavno dobiti pristup popularnim Google servisima i aplikacijama. I potom, nakon što instalirate Google Play Store, dobijate pristup kompletnoj bazi aplikacija namenjenih Android telefonima koje možete preuzeti preko Google servisa.

Pročitajte i:  Sklopivi telefoni su novi must have tehnološki uređaj

PCPress.rs Image

Ovo je odličan način da obezbedite pristup kompletnom Google ekosistemu jednostavno, brzo i efikasno. Kombinujući Huawei AppGallery i sve ono što nudi Google, korisnici Huawei uređaja imaju na raspolaganju sve što im je potrebno ili što žele od svojih mobilnih naprava. Sve je na jednom mestu, u jednom uređaju, spremno za upotrebu. Dostupno na klik, što bi se reklo. HMS ili GMS? Zašto ne oba?

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.