ERP 2024

iOS 17.1 stiže sa ažuriranjima za AirDrop, Apple Music

Apple je zvanično objavio iOS 17.1, najnoviju verziju svog iPhone operativnog sistema. Ažuriranje je dostupno u beta verziji od kraja prošlog meseca, a za to vreme njegova najveća nova karakteristika je verovatno bila mogućnost da nastavi AirDrop prenose preko mobilne veze ako dva povezana uređaja izađu iz Wi-Fi dometa nakon što je proces slanja započeo . Apple je ovu funkciju najavio još na svojoj konferenciji za programere u junu, ali nije stigla na vreme za glavno izdanje iOS 17 prošlog meseca.

PCPress.rs Image

Kao što je prikazano u beta izdanjima iOS 17.1, ažuriranje uključuje pregršt drugih manjih podešavanja i dodataka. Postoji nova funkcija Favority za Apple Music koja vam omogućava da dodate pesme, albume, liste za reprodukciju i izvođače u svoju biblioteku i da signalizirate svoj muzički ukus algoritmima za preporuke aplikacije, a meni za podešavanja za Stand► funkciju je podešen da vam pruži veću kontrolu kada se ekran telefona isključi kada se koristi u ovom režimu pametnog ekrana.

Uvedeni su i neki dodaci specifični za region. Klijenti u Velikoj Britaniji sada mogu da vide svoje bankovno stanje u aplikaciji Apple Wallet za podržane račune zahvaljujući integraciji sa Open Banking API-jem u zemlji. Ovo ažuriranje je takođe dizajnirano da reši probleme sa iPhone 12 u Francuskoj, gde je državni regulator privremeno zabranio prodaju uređaja zbog kršenja ograničenja izloženosti radijaciji.

Pročitajte i:  Šta očekivati od WWDC 2024

Ostala podešavanja uključuju proširenu dostupnost indikatora baterijske lampe u Dinamic Islandu (ikona je ranije bila dostupna sa iPhone 15 Pro, ali sada dolazi na sve uređaje opremljene Dinamic Island) i mogućnost odabira određenog albuma za Photo Shuffle.

Da biste preuzeli ažuriranje, idite na Podešavanja > Opšte > Ažuriranje softvera i pratite uputstva za instaliranje iOS 17.1. Ažuriranja iOS softvera često nisu dostupna svima odmah, tako da ćete možda morati da sačekate pre nego što možete da ih preuzmete. Ikona obaveštenja će se pojaviti u aplikaciji Podešavanja kada ažuriranje bude dostupno.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,