Kako upravljati memorijom i poboljšati brzinu u Chrome browseru

Glatko iskustvo pregledanja je ključno kada ste na mreži tražeći sadržaj za posao, školu ili jednostavno uživate u opuštenom surfanju, gledanju video sadržaja, igranju i još mnogo toga.

PCPress.rs Image

Surfujte bez problema, brzo i efikasno

Međutim, ponekad se iskustvo može usporiti jer imate previše otvorenih tabova ili računar koristi previše resursa uopšte. Srećom, Chrome ima funkcije koje vam pomažu da ubrzate pregledanje, uključujući upravljanje memorijom kako biste surfovali zabavno i korisno umesto frustrirajuće i sporo.

Kako upravljati memorijom i poboljšati brzinu u Chrome browseru?

  • Otvorite Chrome browser.
  • Dodirnite dugme menija (tri vertikalne tačke) u gornjem desnom uglu.
  • Izaberite Settings.
  • Sa leve strane menija koji se pojavi, izaberite Performance.
  • Dodirnite prekidač pored opcije Memory saver da biste je uključili.
  • Ako postoje veb stranice koje želite uvek da budu aktivne, možete izabrati Add i dodati ih na listu tako da nikada ne budu zatvorene.
  • Vratite se u Chrome browser i nastavite sa surfanjem kao i obično.

Uživajte u bržem pregledanju 

Kada uključite Memory saver, Chrome će osloboditi prostor sa neaktivnih tabova koje ne koristite, ali ste ih ostavili otvorene. U međuvremenu, aktivni tabovi koje često koristite će imati više računarskih resursa na raspolaganju i stoga će raditi brže i efikasnije. Ovo je idealno, posebno ako radite stvari poput gledanja videa ili igranja igara.

Pročitajte i:  Alarmantni propust u bezbednosti Android TV uređaja može dovesti do ugrožavanja vaše Gmail adrese

Postoji nekoliko veb stranica koje neće biti deaktivirane, međutim, kao što je slučaj ako delite ekran, ako ima aktivni poziv, kao što je aplikacija za video čet, ako nešto aktivno preuzimate, ako postoji povezan uređaj putem USB-a ili Bluetooth-a, ili ako veb stranica sadrži delimično popunjen obrazac. Za ove veb stranice koje želite da budu neprestano otvorene (ili otvorene dok ih ručno ne zatvorite), čak možete dodati prilagođena imena prozora u Chrome browseru kako biste održavali organizovanost u Chrome-u.

Inače, tabovi koje ste ostavili otvorenim, će se zatvoriti kako ne bi koristili resurse bespotrebno.

Takođe treba napomenuti da možete uključiti režim Energy Saver iz ovog istog menija. Ovo će štedeti baterijsku energiju tako što će ograničiti pozadinske aktivnosti i vizuelne efekte na veb stranicama koje koriste više propusnosti. Ovo će pomoći da se osigura glatkije iskustvo listanja i brža brzina prikaza videa. Podrazumevano je da ovaj režim koristi samo kada je baterija Chromebook-a ili laptopa na 20% ili manje, ali ga možete podesiti da se automatski uključi kad se računar koristi, ali nije priključen na napajanje.

Pročitajte i:  Google najavljuje Made by Google događaj za 13. avgust

Korišćenjem funkcija poput Memory Saver, uživaćete u najboljem iskustvu pregledanja putem Google Chrome-a, jednog od najboljih Android web browsera.

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari: