Kaspersky Lab najavljuje novu aplikaciju za skeniranje naših IoT uređaja

Kompanija Kaspersky Lab objavila je beta verziju svog rešenja za pametni dom i Internet of Things pod nazivom Kaspersky IoT Scanner. Ova aplikacija je dostupna na Android platformi i može da skenira vašu Wi-Fi mrežu, obaveštavajući vas o uređajima koji su na nju povezani i njihovom nivou sigurnosti.

PCPress.rs Image

Danas su milijarde uređaja sastavni deo platforme Internet of Things, a koriste ugrađeni hardver i softver kako bi slali i dobijali podatke preko različitih komunikacionih protokola. Tako bi mogli da koriste i naše pametne telefone za pristup internetu, koji bi opet bili povezani na neki drugi deo hardvera koji bi se, na primer, nalazio u našem domaćinstvu, a ponašao se kao centralni deo mreže.

Prema analitičkim podacima do kojih je došla kompanija Gartner, preko šest milijardi IoT uređaja koristi širom sveta su već bili žrtve cyber napada. Prošle godine svet je potresao talas DDoS napada koje je pokrenula botnet mreža. Hakerske grupe su koristile sve moguće slabosti IoT uređaja kako bi ih iskoristili za svoje napade.

Pročitajte i:  Strategije: Google planirao kupovinu kompanije Epic Games

Zato je kompanija Kaspersky Lab razvila beta verziju Kaspersky IoT skenera uz pomoću koga možemo da zaštitimo svoje pametne domove i podelimo iskustvo o performansama samog skenera.

Kaspersky IoT skener automatski identifikuje i skenira pametne uređaje kao što su Wi-Fi ruteri, tableti, računari, pametni televizori i onda memoriše ove uređaje i obaveštava korisnika kada je novi ili poznat uređaj povezan sa mrežom. Nakon skeniranja on detektuje slabosti uređaja ako su njihovi portovi otvoreni i obaveštava korisnika o tome i daje mu obaveštenje da ga zatvori. Pored toga, Kaspersky IoT skener obaveštava korisnika o problemima sa lozinkama za Wi-Fi ili SSH, što nam je važno kako bi detektovali neovlašćeni pristup IoT uređajima.

Prema rečima Andrei-a Mochol-e, direktora sektora za krajnje potrošače u kompaniji Kaspersky Lab, je da spasi svet od cyber pretnji i učini Internet bezbednijim za njihove korisnike. U samom portfoliu Kaspersky Lab-a nalazi se veliki broj rešenja za različite platforme i zadatke, a Kaspersky IoT skener je još jedno rešenje uz pomoću kojega možemo zaštiti naše pametne uređaje.

Pročitajte i:  IMDb TV stigao na iOS i Android

PCPress.rs Image

Kaspersky Lab je i jedan od sponzora ovogodišnje konferencije BIZIT pod nazivom “Prirodno digitalno”, koja će se održati 1. i 2. novembra 2017. godine, u Klubu poslanika, u Tolstojevoj 2, u Beogradu. Nakon tri godine postojanja BIZIT je, među IT stručnjacima i poslovnim ljudima, prepoznat kao centralni poslovno-informatički događaj u regionu, a koji je prošle godine okupio preko 500 učesnika. Kao najznačajniji i najposećeniji skup ovog tipa, BIZIT će i 2017. godine okupiti najznačajnije stručnjake iz oblasti primene savremenih poslovnih ICT rešenja.

Prijavu za učestvovanje na konferenciji BIZIT 2017 možete da registrujete na sajtu www.bizit.rs, a za učesnike prethodnih konferencija, kao i za učestvovanje većeg broja posetilaca iz iste kompanije pripremljeni su dodatni popusti koji mogu da se sabiraju.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,