LC-Power Gaming 900B – I za igranje i za gledanje

Gejming kućišta su oduvek dozvoljavala najveću dozu kreativnosti kako bi privukla kupce, a LC-Power svojim modelom Gaming 900B – Lumaxx Gloom želi da bude drugačiji po svaku cenu.

PCPress.rs Image

LC-Power je u PC svetu kao Xiaomi za telefone ili Škoda u svetu automobila – možda nije najlepši i najbrži, ali je odnos uloženog – dobijenog odličan. Ova nemačka kompanija poznata je po periferijama, kućištima i odličnim napajanjima, s posebnom slabošću ka gejmerima. Stoga ne čudi što je veliki deo ponude ovog proizvođača okrenut upravo najzahtevnijim korisnicima.

PCPress.rs Image

Oni koji vole da se igraju po pravilu su zahtevni. Kućište stoga mora da bude lepo dizajnirano – jeste. Mora da ima providnu bočnu stranicu – ima. Mora da ima dobro hlađenje – je l’ vam 12 ventilatora dosta? Mora da ima mesta za velike grafike – ima 390 mm. Treba i dosta prostora u unutrašnjosti – ima i to. Onda da ne pitamo za cenu? Slobodno, jer je i ona odmerena.

Lumaxx Gloom je kućište koje je zamišljeno za ozbiljnu konfiguraciju, jer je sistem hlađenja koncipiran tako da ohladi i najzahtevnije mašine. Prednja strana kućišta je izvedena u obliku mrežice koja može da udomi tri ventilatora od po 140 mm. S donje strane možete dodati još dva od 120 mm, nazad jedan, a gore možete dva od 140 mm ili tri od 120 mm – šta vam se više sviđa – ili možda radijator vodenog hlađenja dužine do 390 mm. Ako vam ni to nije dovoljno, donji deo bočne strane prima još tri 120-mm ventilatora za ekstremne situacije.

Pročitajte i:  Na ove zvuke računara treba da obratite pažnju - to su signali upozorenja

S kombinacijom metala, plastike i mrežice, ovo LC-Power kućište uspeva da zadrži futuristički izgled, a ima nekoliko rešenja koja su posebno interesantna. Bočna stranica je providna do pola, dok je donja polovina, zarad hlađenja, izvedena u obliku površine s mrežastim otvorima namenjenim za bolje hlađenje. Ispod svega toga nalazi se posebno odvojen prostor za napajanje i diskove tako da ne zagreva ostatak sistema.

LC-Power se potrudio da kućište bude maksimalno praktično. To znači da je otvor na poleđini matične ploče dovoljno veliki da ćete s lakoćom zameniti CPU kuler bez potrebe da vadite ploču van kućišta. Takođe, tu je poseban poklopac koji omogućava skrivanje kablova napajanja, a moguće je napraviti potpuno „čistu” konfiguraciju, jer se diskovi mogu spakovati pored napajanja i na zadnju stranu kućišta. Naravno, ako zatreba, tu su i dva dodatna slota napred, ali je sve osmišljeno tako da veoma lako sakrijete kablove i sprovedete ih van vidnog polja. Zadnja strana ima i obložene otvore za provlačenje kablova nazad, kao i zgodne kanalice za njihovo uredno odlaganje.

Pročitajte i:  Desktop PC: za i protiv

Mrežasti deo donje strane se lako može skinuti, za pristup napajanju i diskovima, kao i gornji deo, ukoliko je potreban pristup s te strane. Jednom rečju, LC-Power se baš potrudio da pažljivo isplanira i predvidi sve moguće situacije, pa će vas kućište iznenaditi mogućnostima, otvorima i slotovima kojih ima zaista mnogo.

Ukoliko bismo morali nešto da zamerimo, to je nedostatak USB-C porta, što je malo čudno, kao i bočnu poziciju svih portova i tastera. Pored uobičajena dva USB 2.0 porta, tu je jedan brži USB 3.2 1 x 1, dva 3,5-mm džeka, za odvojenu kontrolu mikrofona i slušalica, kao i klasični Power i reset, uz dodatak tastera za promenu boje osvetljenja. Bočna pozicija tastera je super ukoliko se baš potrudite oko sistema, pa kućište držite na stolu pored sebe. Onda je zgodna pozicija i portova, kao što su USB-ovi i oni za slušalice. Međutim, ukoliko planirate da kućište držite na podu, ne mislimo da je ovo rešenje najpraktičnije. S druge strane, pored ovoliko potencijala i providne bočne stranice, stvarno bi bilo glupo da ovakvo kućište ne držite na vidnom mestu.

Pročitajte i:  Na ove zvuke računara treba da obratite pažnju - to su signali upozorenja

PCPress.rs Image

Uz lepo odabrane komponente i malo truda oko kabliranja, LC-Power Gaming 900B Lumaxx Gloom je kućište koje ćete zavoleti. Ono pruža beskonačno mnogo opcija kako oko instalacije komponenata, tako i oko njihovog rasporeda i hlađenja. Ukoliko želite da grafiku okrenete bočno – nije problem. Ako vam treba veliko vodeno hlađenje – nije problem. Ukoliko želite nešto drugačiji dom za vašu gejmersku mašinu, a da ne morate da platite visoku cenu – LC-Power Lumax Gloom je veoma dobar izbor.

www.mid9.rs

Autor: Mirko Topalović

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,