BIZIT plus

Meta zadirkuje novim alatima za uređivanje sa AI koji dolaze na Facebook i Instagram 

Facebook i Instagram dobijaju neke nove kreativne alate zasnovane na veštačkoj inteligenciji koji će omogućiti korisnicima da uređuju svoje fotografije i proizvode „visokokvalitetne video zapise“ koristeći tekstualne opise. Izvršni direktor Meta Mark Zuckerberg najavio je dve nove mogućnosti izgrađene na Emu-u – kompanijskom osnovnom modelu za generisanje slika – koje se integrišu u Facebook i Instagram. 

PCPress.rs Image

Prvi, nazvan „Emu Edit“, omogućiće korisnicima da „precizno menjaju slike na osnovu unosa teksta“. Video demonstracija za ovo izgleda slično postojećim alatima koje pružaju Adobe, Google i Canva, pružajući korisnicima način da uklone ili zamene objekte i ljude sa fotografija bez ikakvog profesionalnog iskustva u uređivanju slika. Ono što je pomalo divlje je to što se čini da ne zahteva da korisnici ručno izaberu deo slike koji žele da promene. Video sugeriše da možete da unesete nešto poput „pretvorite psa u pandu“, a Emu Edit će moći da identifikuje psa na slici. Meta takođe kaže da će se Emu Edit precizno fokusirati samo na unošenje izmena koje su relevantne za zahtev za uređivanje – na primer, traženje da doda tekst na bejzbol kapu neće promeniti ništa drugo u dizajnu kape. 

Pročitajte i:  Google i Epic Games - nastavak borbe

 „Emu Video“ je druga alatka na kojoj Meta radi. Prema postu na blogu Meta objavljenom uz Zuckerbergov tizer, ovaj može da generiše video iz tekstualnih upita, referentnih slika ili kombinacije ova dva unosa. Rezultati izgledaju daleko od realnih, ali takođe izgledaju kao korak u odnosu na grube animacije koje je Meta-in Make-A-Video sistem proizvodio prošle godine. 

Još nema reči o tome kada korisnici mogu očekivati da će ove nove mogućnosti uređivanja stići na Facebook ili Instagram, ili da li je ova najava povezana sa alatima za kreatore sa AI koje je Meta zadirkivala prošle godine. Kontaktirali smo Meta za pojašnjenje i ažuriraćemo ovu priču ako dobijemo odgovor. 

Uvođenje izvorne funkcije za uređivanje slika zasnovane na veštačkoj inteligenciji na svojim platformama društvenih medija posebno se čini kao beznačajna stvar za Meta. Postoji mnogo sličnih alata dostupnih kao što su Google Photos Magic Editor i Adobe-ovo generativno popunjavanje za Photoshop, ali je očigledno pogodnije za korisnike Instagrama i Facebooka da ne moraju da preskaču na uslugu treće strane. 

Pročitajte i:  Google ponovo odlaže gašenje kolačića

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: