Microsoft 365 Copilot se pokreće u novembru

Microsoftov 365 Copilot AI asistent biće dostupan od 1. novembra za Microsoft 365 klijente na određenim poslovnim i poslovnim planovima. Ali dodatak nije besplatan: kompanija je u julu najavila da će naplaćivati 30 dolara mesečno po korisniku za pristup ovoj funkciji, što skoro udvostručuje ukupnu cenu pretplate za preduzeća na nekim planovima niže klase.

PCPress.rs Image

Copilot je kao moderna Clippy bez antropomorfne animirane spajalice. Uz to, poslovni korisnici mogu sabrati dokumente ili prepustiti kreiranje e-pošte svom AI pomoćniku. Takođe može da kreira potpuno nove Word projekte koristeći informacije iz drugih datoteka ili nudi istaknute stavke u realnom vremenu sa sastanaka timova. Može vam čak reći kako je nešto uradio u Excel-u nakon što ga zamolite da vam vizualizuje podatke ili napravi projekcije.

Copilot-ov debi dolazi ubrzo nakon što je Google objavio sopstvene AI alate, nazvane Duet AI, u Google Workspace-u, njegovom analognom za 365. Naplaćuje isti iznos za pristup — 30 dolara po osobi mesečno — i ova funkcija nudi mnoge od istih prednosti kao i Microsoft .

Pročitajte i:  Microsoft predstavio glasovni alat za osobe sa smetnjama u govoru

Microsoft je takođe najavio da pokreće verziju Copilot-a u svim svojim aplikacijama i uslugama, tako da čak i ako nemate 365 Copilot, i dalje ćete videti da se slične funkcije pojavljuju negde drugde.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,