ERP 2024

Microsoft poboljšava svoju Xbox aplikaciju za Windows igre

Microsoft je počeo da testira nova ažuriranja svoje Xbox  aplikacije na Windows  11 koja poboljšavaju iskustvo na ručnim uređajima i manjim ekranima. U Xbox  test aplikaciji objavljenoj ranije ove nedelje, Microsoft je predstavio novi kompaktni režim koji u velikoj meri smanjuje bočnu traku na levoj strani.

PCPress.rs Image

Kompaktni režim je dizajniran da poboljša „iskustvo na ručnim i malim ekranima“, prema Microsoft-u — takođe radi na ekranu bilo koje veličine. To je relativno mala promena korisničkog interfejsa, ali veoma dobrodošla na uređajima kao što je ROG Alli gde imate samo 7-inčni ekran. Windows  11 je prilično skučeno iskustvo na ROG Alli-u, a poboljšanja aplikacije Xbox  su ohrabrujući prvi korak ka onome što se nadamo da će biti neka vrsta ručnog režima za Windows .

Rani koncepti „Windows  ručnog režima“ procurili su iz projekta hakatona unutar Microsoft-a ranije ove godine, uključujući plutajuću traku zadataka, poboljšani pokretač igara i promene u aplikaciji Xbox . Ova igračka školjka bila je jednostavno prototip, napravljen pre nego što su najavljeni uređaji kao što su ROG Alli i Lenovo Legion Go.

Pročitajte i:  AI kompanije za suzbijanje slika zlostavljanja dece 

Asus ROG Ally se sada pojavljuje kao prenosivi Xbox  za PC Game Pass. Čak je i šef Xbox -a Phil Spencer obožavatelj ROG Alli-a, opisujući ručni uređaj kao svoj „Xbox  u pokretu“ u intervjuu za Eurogamer ranije ove godine. Ipak, ima još mnogo toga što bi Microsoft mogao učiniti da poboljša iskustvo. „Fokusirani smo na to da Xbox  i GP iskustvo učinimo odličnim na uređajima kao što je Alli… Još da se uradi“, priznao je Spenser u tvitu u julu.

Nadamo se da su poboljšanja Xbox  aplikacije, iako mala trenutno, prvi korak ka nekim većim poboljšanjima za ručne računare zasnovane na Windows -u. Microsoft je takođe nagovestio da će Windows  igračima ranije ove godine doneti funkcije kao što je Quick Resume, zajedno sa obavezama da će raditi sa izdavačima na „sloju iskustva“ nastavka igara na različitim uređajima.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: