BIZIT plus

Microsoft stavlja pod open-source licencu svoje 3D emoji kako bi omogućio kreatorima da ih remiksuju i prilagođavaju

Microsoft je stavlio pod open-source licencu više od 1.500 svojih 3D emoji-ja, što ih čini besplatnim za kreatore da remiksuju i nadograđuju. Skoro cela Microsoft-ova biblioteka emojija od 1.538 biće dostupna na Figma i GitHub-u u potezu za koji se Microsoft nada da će podstaći više kreativnosti i inkluzivnosti u prostoru emoji.

PCPress.rs Image

Iako je Microsoft objavio svoje emoji u operativnom sistemu Windows 11 prošle godine i 3D verzije u Microsoft Teams-u u februaru, kompanija prvobitno nije planirala da otvori svoj rad.

Microsoft je potrošio mnogo vremena na inkluzivni dizajn i različite potrebe emoji koji se protežu među različitim ljudima, religijama i zemljama. Rezultat je bilo više od 1.500 emoji koji uključuju prilagođene tonove kože, sa svetlim i zasićenim bojama i fokusom na zabavu na radnom mestu. Čak je i Clippy predstavljen kao zamena za emoji spajalice, ali to je jedan od retkih koji neće biti otvorenog koda samo zbog zakonskih zahteva oko Microsoftovih zaštitnih znakova.

Microsoft sada želi da kreatori istraže nove načine da se nadograđuju na njegove emoji. Kreatori će moći da uzmu većinu svetlih i šarenih 3D emoji kompanije Microsoft i da ih remiksuju u nalepnice, koriste ih u sadržaju ili kreiraju jedinstvene skupove emoji.

Pročitajte i:  Microsoft ulaže 4 milijarde evra u Francusku

PCPress.rs Image

Verovatno ćemo videti kreatore kako se oslanjaju na Microsoftove emoji kako bi doneli praznične teme ili još jedinstvenije nijanse kože i više kreativnosti kada zajednica počne da eksperimentiše. Lako je zamisliti skupove emoji-ja ili emodžija za Noć veštica koji su jedinstveni za određene regione ili religije.

Deo razloga zbog kojih Microsoft kaže da trenutno stavlja pod open-source licencu svojih emojije je promenljivo stanje rada. Daljinski i hibridni rad primorao je preduzeća i zaposlene da rade drugačije, a način na koji se izražavamo kroz tekst postao je još važniji.

Razmišljajući o pandemiji navode da se ideja o profesionalizmu na radnom mestu pre pandemije promenila hibridnim radom, pa čak i emoji-ima.

„Izraz lica ili govor tela bili su na neki način odvojeni od naše komunikacije… tako da smo počeli da vodimo ove druge bogate razgovore koji su bili gotovo podjednako angažovani kao video razgovori koje smo vodili“, navode nadležni. „Emoji su počeli da igraju sve veću i veću ulogu… i to je omogućilo ljudima da se osećaju malo prijatnije da autentično reaguju na stvari emotivno.“

Pročitajte i:  LinkedIn uveo gaming sekciju

Microsoftovi dizajnerski timovi sada se raduju da vide kako se zajednica kreatora gradi na svojoj biblioteci emodžija. Originalni koreni emoji evoluirali su iz Japana i njegove tradicije pravljenja slika kroz otiske, ilustracije, anime i još mnogo toga.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: