Musk – platite dodatne Twitter poruke

Twitter će „uskoro” primeniti dnevna ograničenja na broj direktnih poruka koje će neprovereni nalozi moći da šalju u „naporu da smanji neželjenu poštu”, objavila je kompanija. Drugim rečima, da biste poslali neograničene DM poruke, moraćete da platite pretplatu na Twitter Blue.

PCPress.rs Image

U svom tvitu, Twitter nije precizirao koliki bi mogao biti dnevni limit za DM.

Kada je tražen komentar, Twitter-ova e-poruka za štampu nije automatski odgovorila sa emodžijem; umesto toga, poslao je automatizovanu poruku obećavajući da ćemo vam se uskoro javiti, najavio je u četvrtak promenu vlasnik Twittera Elon Musk.

Musk se mnogo fokusirao na uočeni problem neželjene pošte na Twitteru. U aprilu 2022, pre nego što je Twitter zvanično prihvatio njegovu ponudu da kupi kompaniju, Mask je tvitovao da ćemo, ako ponuda uspe, „pobediti spam botove ili umrijeti pokušavajući!“

Ali mesec dana kasnije, rekao je da je akvizicija Twittera koja je tada bila u toku bila „privremeno na čekanju“ dok je čekao detalje koji bi podržali Twitterovu kalkulaciju da botovi/spam čine samo manje od pet odsto njegovih mesečnih aktivnih korisnika; dana kasnije, on je tvrdio da dogovor „ne može napredovati“ dok Twitter ne dokaže procenu. Kupovina je na kraju prošla kasnije tokom godine.

Pročitajte i:  Nintendo više neće plaćati za integraciju na X-u

Prošle nedelje, Twitter je predstavio DM podešavanje za koje je kompanija rekla da je takođe namenjena smanjenju neželjene pošte – ali kao i ova vest, to je još jedan način da se Twitter Blue podstakne. Ako imate otvorene DM poruke, nova postavka Twitter-a premešta DM poruke od verifikovanih korisnika koje ne pratite u sekundarno prijemno sanduče „zahtev za poruku“ umesto u glavno prijemno sanduče. Ali ta promena, na koju je Twitter prebacio sve sa otvorenim DM prijemnim sandučetom, takođe isključuje mogućnost da vam ljudi koji ne plaćaju Twitter Blue uopšte šalju poruke. Možete da se vratite na omogućavanje zahteva za poruke od svih, ali morate da znate gde da tražite.

Pre nekoliko nedelja, Musk je takođe uveo „privremena” ograničenja za čitanje tvitova, a pod tim ograničenjima, pretplatnici na Twitter Blue-u mogli su da čitaju daleko više twitova od neproverenih korisnika. Nejasno je da li su ta ograničenja stopa i dalje na snazi.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,