Nokia 7.1 stigla u Srbiju

HMD Global, proizvođač Nokia telefona, danas je najavio dostupnost Nokia 7.1 telefona u Srbiji, nedugo nakon predstavljanja u Londonu. Šta donosi nova, unapređena verzija?

Nokia 7.1 stigla u Srbiju

Napredni HDR ekran modela Nokia 7.1 odlikuje kvalitetna izrada i sjajan dizajn, kao i sjajno iskustvo fotografisanja. Uz dvostruku glavnu kameru sa senzorima za dubinu, opcijom za dvofaznu detekciju i ZEISS optikom korisnici će sada biti u mogućnosti da zabeleže svaki trenutak koji požele.

Model Nokia 7.1 nudi mogućnost konverzije SDR u HDR sadržaj, što omogućava napredno iskustvo pregleda različitog sadržaja. Sa integrisanom ZEISS optikom i brzim autofokusom, korisnici sada mogu stvarati odlične HDR fotografije.

PureDisplay tehnologija i odlična izrada

Nokia 7.1 je prvi telefon sa PureDisplay tehnologijom ekrana koja omogućava prikaz HDR10 sadržaja kinematografskog kvaliteta. Korisnici će sada biti u mogućnosti da uz još veći kontrast (1.000.000:1 dinamički odnos kontrasta) i jasniju sliku prate HDR sadržaj. Takođe, ova tehnologija omogućava i bolji prikaz detalja svetlih ili tamnih površina, kao i još jasnije boje prikaza za sve sadržaje.

Pročitajte i:  Ericsson je stabilizovao prodaju

Igranje igara i gledanje video materijala sada je moguće i pri jakom osvetlenju napolju ili unutar zatamnjene prostorije. Svetao Full HD+ displej od 5,84″ sa odnosom strana 19:9, automatski prilagođava osvetljenje i kontrast ambijentalnim uslovima. Na ovaj način svi video snimci, pa čak i oni koji nisu snimljeni HDR tehnologijom, pružaju korisnicima poboljšano iskustvo prikaza.

Nokia 7.1 telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 636 sa poboljšanim performansama koje omogućavaju ugodan prikaz HDR sadržaja. Brzo punjenje preko USB-C kabla puni čak 50% baterije za 30 minuta.

Model Nokia 7.1 pruža korisnicima odličan kvalitet izrade i materijale kakvi se očekuju od Nokije. Ovaj model, precizno mašinski izrađen od aluminijuma serije 6000, lepo leži u ruci i staje u svačiji džep.

Unapređene opcije Nokia 7.1 kamere 

Nokia 7.1 poseduje dualnu kameru sa ZEISS optikom od 12MP i 5MP sa opcijom dvofazne detekcije koja omogućava brz i precizan autofokus. Uz HDR tehnologiju korisnici sada mogu praviti jasne i oštre fotografije. Glavna kamera, koja ima opciju bokeh, omogućava snimanje visokokvalitetnih fotografija.

Pročitajte i:  Generalni direktor Nokie obavio prvi “immersive” telefonski poziv na svetu

Opcija Elektronske stabilizacije slike (EIS) umanjuje efekat “drhtavih ruku” pri snimanju, a uz Nokia prostorni zvuk od 360° ljubitelji videa sada mogu napraviti snimke sa Hi-Fi kvalitetom. Novi korisnički interfejs kamere i Pro Camera Mod omogućavaju kontrolu balansa bele, ISO, otvora blende i brzine okidača. Tehnologija veštačke inteligencije unapređuje funkcije prednje kamere i donosi različite opcije od opcije prepoznavanja lica do animiranih 3D likova, maski i filtera. 

Čist, bezbedan i ažuriran Android One sistem

Nokia 7.1 telefon se pridružuje Android One porodici, i pruža korisnicima softversko iskustvo kakvo je zamislio Google. Novi model će tokom naredne tri godine dobijati mesečne bezbednosna ažuriranja, a redovni update operativnog sistema tokom naredne dve godine. Takođe, servis Google Play Protect skenira sve aplikacije u Google prodavnici i na samom uređaju kako bi zaštitio telefon od malvera. Na ovakav način Nokia 7.1 postaje jedan od najbezbednijih modela na tržištu.

Nokia 7.1 model je pripremljen za Android 9, koje podrazumeva i nove funkcije veštačke inteligencije uz koje će ovaj uređaj biti još pametniji, brži i prilagođavaće se načinu upotrebe od strane korisnika. Prilagodljiva baterija preusmerava potrošnju sa svih aplikacija koje se retko koriste, a opcija Akcije aplikacija predviđa aktivnosti koje korisnik preduzima i olakšava njihovo izvršenje.

Pročitajte i:  Opera AI asistent sumira veb stranice 

Nokia 7.1 je dostupna od danas u Srbiji u sjajnoj ponoćna plavoj boji, kao i boji sjajnog čelika, u verziji sa 4GB RAM i 64GB interne memorije.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,