Nova normalnost – stalni rad od kuće

Epidemija Korona virusa počela je da tera kompanije da razmišljaju drugačije od ustaljenog načina. Definitivno je sa globalnom epidemijom nastala i neka nova normalnost, kojoj moramo da se prilagodimo. U sred krize, velike kompanije su odlučile da svoje zaposlene pošalju da rade od kuće, ali postoji mogućnost da neke od njih uvedu i stalan rad od kuće.

stalni rad od kuće

Rad od kuće postaje novi standard za neke

Neke kompanije već su objavile da će svoje zaposlene poslati na stalni rad od kuće. Mark Zuckerberg je izjavio da bi čak 50% zaposlenih u Facebooku moglo da radi na daljinu u narednih 5-10 godina. Twitter je omogućio svojim radnicima da nastave rade od kuće “zauvek”,ako se odluče za tako nešto. Efikasnost radnika tokom epidemije pokazala je da ljudima prija kada ne moraju da dođu u kancelariju. U kompaniji smatraju da ako radnik odluči i smatra da će biti srećniji da radi od kuće, oni mu to neće braniti. Takođe se napominje da vrata kompanije ostaju otvorena za sve oni koji ipak odluče da se vrate u kancelarije.

Pročitajte i:  Google Focus Time može blokirati sastanke

Kompanija Square takođe planira da omogući zaposlenima stalni rad od kuće kada epidemija u Sjedinjenim Američkim Državama i zvanično bude gotova. U Square-u smatraju da zaposleni treba da rade u okruženju koje im odgovara. Izvršni direktor kompanije Shopify je objavio tvit u kom je rekao da je svet rada izvrnut naopako i da je “posao u kancelariji gotov”. Oni već rade na tome da preurede prostor kompanije, jer je većina radnika odlučila da radi od kuće.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,