BIZIT 2022

PewDiePie prvi YouTube kreator sa 100 miliona pretplatnika

U današnje vreme tehnologija je otvorila razna vrata kada je karijera u pitanju. Ljudi više nisu ograničeni na tradicionalne poslove te danas mogu da se rade poslovi na Internetu od kojih mogu da se zarade milioni. PewDiePie je ime koje je mnogima poznato, a kako je YouTube saopštio, uspeo je da sakupi 100 miliona pretplatnika.

PCPress.rs Image

To je omogućilo PewDiePie-u da postane prvi individualni YouTuber koji je dostigao tu cifru. Treba istaknuti tu razliku jer, došlo je do male „borbe“ između pretplatnika PewDiePie i YouTube kanala T-Series. U slučaju da niste upoznati, T-serija je YouTube kanal specijalizovan za indijsku muziku, koji trenutno broji 109 miliona pretplatnika, što je očito više od PewDiePie-a, ali što se tiče pojedinačnih YouTuber-a, PewDiePie je prvi koji je dostigao 100 miliona pretplatnika.

Od tada je YouTube sastavio kratku čestitku koja prikazuje napredak karijere PewDiePie-a tokom godina, od momenta kada je objavio svoj prvi video snimak na YouTube-u 2010. godine. Pri tome, iako je dostigao 100 miliona pretplatnika, PewDiePie je tek na 9. mestu Forbes-ovih najplaćenijih YouTuber-a gde se procenjuje da je u 2018. zaradio 15,5 miliona dolara. Pozicija broj jedan ide sedmogodišnjaku koji testira igračke i koji je zaradio 22 miliona dolara u 2018. godini.

Pročitajte i:  YouTube uklanja video koji testira Teslinu beta verziju Full Self-Driving protiv prave dece

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,