TrendMicro

Robert Downey Jr sprema YouTube seriju o veštačkoj inteligenciji

Moderne tehnologije su postale toliko popularne da se holivudske zvezde odlučuju za do sada nezamislive projekte. Jedna od najvećih holivudskih zvezda, Robert Downey Jr, odlučio se da svoju karijeru usmeri ka YouTube servisu. Tematika njegove jutjuberske karijere biće – veštačka inteligencija. 

Robert Downey Jr sprema YouTube seriju o veštačkoj inteligenciji iron man

Nakon što je postao planetarno popularan kao Iron Man, Robert Downey Jr je svoj fokus usmerio ka stvaranju YouTube programa. Poznati glumac je najavio da će snimiti dokumentarac o veštačkoj inteligenciji, a koji će se emitovati YouTube. U planu je serijal od osam epizoda, a premijera se očekuje 2019. godine.

Holivudska YouTube zvezda

Ovde nije reč o prostom pojavljivanju ispred kamere, jer se Robert potpisauje kao producent serije zajedno sa suprugom Susan Downey. Reč je o platformi YouTube Red koju Google želi da promoviše kao alternativu streaming servisima kao što su Netflix, HBO, Hulu, Amazon i drugi. Interesantna je odluka da se serija fokusira na veštačku inteligenciju, tech temu koja nije “za široke narodne mase”. S druge strane, moderne tehnologije su uveliko deo pop-kulture, naročito nakon uspeha naučno-fantastičnih Marvel filmova Black Panther i Avengers 3.

Pročitajte i:  Novi YouTube dizajn olakšava premotavanje

YouTube Red je lansiran još pre tri godine, ali nije još uvek dostupan u Evropi. Pretplata je standardnih 10 dolara i za te pare možete da dobijete sadržaj sa gomilom jutjubera, ali i odličnom serijom Cobra Kai (nastavak Karate Kida). To je ipak ništa naspram produkcije Netflixa ili HBO. Ipak, to će se ubrzo promeniti, jer će emisija Robert Downey Jr sigurno skrenuti pažnju na ovaj streaming servis. Moderne tehnologije uveliko menjaju navike korisnika, pa je tako gledanje programa na raznim uređajima postala svakodnevica. Da li televiziju čekaju teški dani?

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,