Shopify „Magic“ i AI uređivač slika  

Shopify Magic paket generativnih AI alata koji je lansiran u aprilu prošle godine dodaje uređivač medija koji donosi generativno popunjavanje slike na svoju platformu i konverzacijsko pretraživanje koje pokreće AI. Prodavci mogu zatražiti od uređivača slika da promeni pozadinu fotografija bez iskustva sa Photoshop-om kako bi odgovarala bilo kojoj temi koju imaju na umu. 

PCPress.rs Image

 Shopify AI uređivač takođe može da predloži pozadine i stilove koji odgovaraju postojećim slikama proizvoda u biblioteci trgovca kada bude predstavljen ovog proleća. 

Glen Coates, potpredsednik za proizvode kompanije Shopify, kaže da mnogi prodavci na platformi nemaju pristup velikim studijima ili profesionalnim fotografima, ali i dalje moraju da podese svoje artikle za uspeh. Pošto nema dodatnih troškova za korišćenje ovog alata, on ispunjava tu potražnju. „Znamo da nemaju svi pristup studijima ili manekenkama, tako da želimo da smanjimo barijere za ulazak preduzetnika kako bi svoje proizvode predstavili u najboljem svetlu“, kaže Coates za The Verge u intervjuu. „Ne primoravamo nikoga da koristi ovu funkciju, ali to će biti dodatna ruka pomoći.“ 

Pročitajte i:  AI kao direktor kompanije?

Ostali generativni AI alati koji su Shopify dodali prošlog proleća uključuju automatizovane opise proizvoda, integraciju chatbot-a i predložene odgovore za razgovore između trgovaca i kupaca. 

Dok Shopify ugošćuje veće brendove — Skims Kim Kardashian koristi platformu — veliki deo njegovih korisnika su manji nezavisni prodavci i preduzeća direktno klijentima. Shopify alati se takmiče sa funkcijama koje pokreće veštačka inteligencija sa drugih platformi za kupovinu na mreži. Amazon testira jedan gde kupci mogu da postavljaju konkretna pitanja o proizvodima, a već je uveo AI alate koji sumiraju recenzije proizvoda i preporučuju veličine odeće. 

Nova funkcija pretrage se ne oslanja na tradicionalne Bulove pretrage ili podudaranje ključnih reči, kao što je „proleće venčanica za goste“. Coates kaže da bi ljudi radije pisali razgovorniju pretragu, poput „Treba mi haljina za venčanje na proleće“. Sada će Shopify semantička pretraga pročitati nameru iza stringa za pretragu i, kaže Coates, vratiće relevantnije rezultate. 

Coates kaže da je Shopify napravio svoj paket AI alata sa mešavinom AI temeljnih modela, a prema Shopifi-u, oni imaju ugrađene alate za vodeni žig i moderiranje. „Koristimo modele kao što su GPT i Llama 2 i otkrivamo koji model najbolje funkcioniše za ovu funkciju gradimo“, kaže on. 

Pročitajte i:  Digital Day 2024 sutra u Domu omladine

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,