Tesla polako ali sigurno ulazi u sagu “Musk-Twitter”

Twitter sada želi sve Tesline dokumente i komunikacije vezane za Musk-ovu ponudu o kupovini Twitter-a.

PCPress.rs Image

Tesla mora da prikaže sve dokumente

Prema najnovijim izveštajima, Twitter želi sve Tesline dokumente i komunikacije u vezi sa ponudom Elon-a Musk-a o pokušaju kupovine Twitter-a. Tesla je najnovija kompanija koja je uvučena u dramu koju je Musk napravio kada je prvi put predložio a zatim i kasnije pokušao da odustane od kupovine Twitter-a.

Twitter tuži Musk-a na sudu u Delaveru kako bi ga primorao da završi svoju planiranu kupovinu vrednu 44 milijarde dolara.

Musk pokušava da odustane od dogovora, tvrdeći da je Twitter prekršio sporazum tako što nije otkrio tačne informacije o lažnim nalozima. Twitter tvrdi da je Musk potpisao ugovor o kupovini kompanije i da koristi lažne naloge kao izgovor da se odustane od kupovine.

Twitter sada preko suda traži listu od 27 zahteva od Tesle, uključujući internu komunikaciju u Tesli o Musk-ovom planu kupovine. Takođe, Twitter traži svu komunikaciju između Musk-a i njegovih suinvestitora kao i sve dokumente koji se odnose na otprilike 8,4 milijarde dolara Teslinih akcija koje je Musk prodao da bi finansirao planirano preuzimanje.

Pročitajte i:  Tesla radi na razvoju robotaksija

Musk je najveći Teslin akcionar, on poseduje oko 17 odsto akcija kompanije.

Musk je ranije iz više navrata prodavao svoje akcije koje je imao u Tesli. Prošle godine je prodao akcije u vrednosti od oko 16 milijardi dolara, nakon što je i na Twitter-u postavio anketu.

Takođe, Twiter traži materijale u vezi sa zajmom od 6,25 milijardi dolara koje je Musk preuzeo u maju. Izvršni direktor Tesle prvobitno je planirao da uzme zajam od 12,5 milijardi dolara. Međutim, kasnije smanjio taj iznos na 6,25 milijardi dolara nakon što je uveo suinvestitore u posao.

Suđenje počinje u oktobru

U aprilu je Musk obezbedio 46,5 milijardi dolara za kupovinu Twitera, a sam je uložio 33,5 milijardi dolara.

Tesla će morati da prikaže sve dokumente i komunikacije u vezi sa Musk-ovom „tenderskom ponudom“, kao i sve interne dokumente u vezi sa Musk-ovim tvitom od 13. maja u kojem je objavio da je kupovina Twitter-a „na čekanju“ dok se ne provere dodatne informacije o broju lažnih naloga na platformi.

Pročitajte i:  X (Twitter): Korisnici će morati da plaćaju za otvaranje naloga

Takođe, Twitter želi svu Teslinu komunikaciju sa medijima u vezi sa sporazumom o planiranoj kupovini. To može biti zanimljivo, obzirom na to da je Tesla raspustila svoj odsek za odnose s javnošću 2019. godine i obično ignoriše zahteve novinara za komentar.

Sudski poziv za Teslu je najnoviji u nizu zahteva za informacijama koje je poslao pravni tim Twitter-a dok se bliži suđenje 17. oktobra pred Sudom u Delaveru.

Twitter je pozvao niz vodećih tehnoloških izvršnih direktora, kako bi svedočili na sudu u vezi tužbe protiv Musk-a. Prema sudskom pozivu, Tesla ima sedam dana da dostavi sve materijale koje je Twitter tražio.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,