TrendMicro

Ukrajinska nuklearna elektrana zahteva da radnici plate struju koju su potrošili na rudarenje Bitkoina

Ukrajinska nuklearna elektrana čiji su radnici nedavno optuženi za kompromitovanje sistema i nezakonito rudarenje kriptovaluta, zahteva da radnici-rudari plate struju koju su ukrali.

PCPress.rs Image

Operacija rudarenja Bitkoina otkrivena je kada je ukrajinska tajna služba SBU u julu pretražila postrojenja elektrane, te pronašla kompjutersku opremu koja se koristila za nezakonito rudarenje. Budući da se za rudarenje koristi mnogo električne energije, od radnika se traži da plate 2.850 megavati, koliko se procenjuje da je potrošeno za rudarenje dok oprema nije zaplenjena.

PCPress.rs Image

Ukrajinski mediji spekulišu da su za rudarenje optuženi i pripadnici Nacionalne garde koji su bili zaduženi za čuvanje elektrane koja ima tri nuklearna reaktora. Postrojenja ipak nisu bila ugrožena, budući da se internacionalnom istragom utvrdilo da oprema za rudarenje nije bila fizički povezana na kompjutersku mrežu elektrane, što znači da nije moglo da dođe do curenja informacija. Tako će najveću štetu pretrpeti nesuđeni kripto-milioneri, a zbog toga što je njihova privatna oprema trošila električnu energiju elektrane u radno vreme, što će morati da plate. Suma za sada nije poznata, pa se pretpostavlja da će biti otkrivena nakon početka suđenja.

Pročitajte i:  Bitcoin je pao za 5% na najniži nivo u poslednja 3 meseca

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,