Cove

Uskoro iPad tastatura sa trackpad-om

The Information je juče objavio da Apple planira da izbaci na tržište novu tastaturu za iPad uređaje, ali sa trackpad-om. U nastavku stoji da će se objavljivanje ove tastature verovatno poklopiti sa datumom izlaska novog iPad Pro uređaja.

ipad tastatura sa trackpadom

Trackpad za bolju funkcionalnost

Dodavanje trackpad opcije je još jedan potez Apple-a da se poveća funkcionalnost tableta, kako bi se približio rangu laptopova. Operativni sistem za iPad već ima podršku za miševe, pa bi dodavanjem trackpada i tastature praktično uz neki update operativnog sistema ovaj uređaj postao laptop sa touchscreen ekranom.

Na godišnjem sastanku akcionara Apple-a, gde su najavljene prve prodavnice Apple-a u Indiji, Craig Federighi izjavio je ako se akcionarima dopada ono što iPad OS trenutno ima i inovira u svom radu, oni će nastaviti sa tim. Bilo bi lepo videti da se iPad približava dvostrukoj nameni, a to je da može da se koristi i kao tablet i kao PC.

Jedno je sigurno, a to je da ako je ovo istina, onda su reakcije na podršku miša za iPad uređaje pozitivne, i to znači samo jedno, da nastave sa implementacijom inovacija koje bi dovele do dvostrukog korišćenja iPad uređaja. Apple očigledno zna šta radi, i svi se nadamo najboljem. Sada ostaje prazan prostor kada je u pitanju njihov MacBook uređaj. Možda je vreme da ovaj profesionalni laptop dobije i touchscreen ekran? Videćemo uskoro šta se sve novo “kuva” u Apple-u.

Pročitajte i:  Meta i Microsoft: Standardi za metaverzum

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,