BIZIT 2022

Veštačka inteligencija koja poboljšava CV-jeve

Mašinsko učenje pronalazi primenu u sve većem broju slučajeva, a jedna od novih primena je i pronalaženje poslova. Da biste došli do posla danas nije dovoljno samo da ga dobro poznajete, već i da se predstavite na pravi način. Tu vam može pomoći CV Compiler, novi online sistem koji koristi mašinsko učenje za analiziranje i popravke radne biografije, kako bi se istakla i „zapala“ za oko HR menadžerima.

PCPress.rs Image

Istraživanja pokazuju da mnoge aplikacije za posao ne stignu do intervjua samo zbog lošeg CV-ja. U proseku HR menadžerima je dovoljno 10 sekundi da eliminišu kandidata, pa je kreiranje vizuelno atraktivnog i, pre svega, svrsishodnog CV-ja jedna od najvažnijih stvari prilikom apliciranja.

Autori ovog sistema su Endrju Stetsenko i Aleksandra Dosi, HR eksperti koji iza sebe imaju višedecenijsko iskustvo u regrutovanju radnika. Sistem radi na principu provere biografije i davanju saveta šta je potrebno da se promeni, doda ili oduzme, a algoritam koristi ogromnu biblioteku CV fajlova.

Ovo nije jedini alat za analizu CV-jeva, ali su svi oni generički. CV Compiler je dizajniran prvenstveno za tehničke profesionalce. Tehnologija traži ključne reči iz oblasti programiranja i proverava kako se one koriste unutar biografije, u odnosu na najbolje primere te primene u industriji.

Pročitajte i:  Endava: Strategiju širenja biznisa fokusiramo na lokacije gde su talentovani ljudi

Sistem je nastao kao proširenje Chrome ekstenzije koja pomaže korisnicima da razumeju tehničke termine, a čiji autor je bio Stetsenko, dok je radio u kompaniji GlossrayTech. Tehnologiju procesiranja prirodnog jezika i prepoznavanja ključnih reči koju je razvio na tom projektu unapredio je i implementirao na CV Compiler-u.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,