Vlasnik TikTok-a ByteDance najavio otpuštanja i smanjene ambicije 

TikTok matična kompanija ByteDance zatvara stotine radnih mesta u svom odeljenju za igre na sreću, rekao je za CNBC osoba koja je upoznata sa ovim pitanjem, što predstavlja značajno povlačenje iz segmenta u koji je uložila milijarde dolara da bi izazvala lidera na tržištu Tencent. 

PCPress.rs Image

„Mi redovno pregledamo naše poslovanje i vršimo prilagođavanja kako bismo se usredsredili na oblasti dugoročnog strateškog rasta. Nakon nedavnog pregleda, doneli smo tešku odluku da restrukturiramo naše poslovanje sa igrama“, rekao je portparol ByteDancea za CNBC. 

 Glavna igračka divizija kineskog tehnološkog giganta zove se Nuverse. Očekuje se da će u ovoj jedinici biti ukinute stotine radnih mesta, rekla je za CNBC osoba upoznata s tim, koja nije bila ovlašćena da govori javno. Nuverse se neće potpuno isključiti, ali će biti značajno smanjen. ByteDance je takođe rekao zaposlenima da prestanu da rade na neobjavljenim igrama. Reuters je prvo preneo tu vest.  Tokom proteklih nekoliko godina, ByteDance je agresivno krenuo u igrice u pokušaju da izazove druge igračke gigante kao što je kineski Tencent i NetEase.  ByteDance je kupio veliki studio za mobilne igre pod nazivom Moonton 2021. godine za prijavljenih 4 milijarde dolara, naglašavajući njegove ambicije. Kompanija sada želi da proda Moonton, napominju za CNBC. 

Pročitajte i:  TikTok pokušava da sredi funkciju "For You"

Povlačenje dolazi nakon nekoliko teških godina na kineskom tržištu igara koje nije uspelo da povrati visine dostignute tokom vrhunca pandemije Covida kada su ljudi bili zatvoreni u zatvorenom prostoru i igrali igrice. Industrija se takođe suočila sa teškim regulatornim okruženjem, iako je to u poslednje vreme pošlo za rukom. Uspeh u sektoru igara je težak jer se oslanja na kompaniju koja stvara stalan tok hitova, kao i naslova koji drže igrače privučene. Tencent, koji je operater najveće kineske sve-u-jednom aplikacije WeChat, na primer, objavljuje Honor of Kings, koja je među najvećim kineskim igrama. 

ByteDance je imao neka popularna izdanja, na primer sa Cristal of Atlan, akcionom igrom za igranje uloga, ali izgleda da se bori da to pretvori u komercijalni uspeh. 

Izvor: cnbc

Facebook komentari: