Windows 11 – povezivanja iPhone i iMessage sa računara

Microsoft je obećao da će svoju aplikaciju Phone Link učiniti dostupnom za korisnike iPhone-a (tako da možete da koristite iMessage sa računara) do sredine maja i ispunjava to obećanje. Phone Link sada omogućava vlasnicima iPhone-a da se povežu sa računarom sa operativnim sistemom Windows 11 i šalju i primaju poruke putem iMessage-a, upućuju i primaju pozive i vide sve obaveštenja o aplikacijama za telefon na računaru ili laptopu.

PCPress.rs Image

Ažuriranje aplikacije Phone Link je sada dostupno u 85 zemalja i radiće sa iPhone-om preko Bluetooth-a za pozive, poruke i obaveštenja. Microsoft može da šalje poruke putem iMessage-a na Phone Link-u tako što presreće dolazne preko Bluetooth-a i šalje ih koristeći prednosti načina na koji vas Apple primorava da šaljete tekstualne poruke drugim korisnicima iPhone-a.

To je pametno rešenje koje znači da ćete moći slobodno da šaljete i primate poruke dok je telefonska veza otvorena, ali nećete moći da vidite celu istoriju ćaskanja ili da učestvujete u grupnim iMessage razgovorima. Ostatak Phone Link-a je prilično jednostavan u poređenju sa Android integracijom. Možete da upućujete i primate pozive, vidite istoriju telefonskih poziva, pa čak i da pregledate i odbacite telefonska obaveštenja. Ali ne možete da pokrećete aplikacije za telefon na računaru kao što to možete sa Android uređajima, a ovde nema integracije fotografija.

Pročitajte i:  Kako popraviti treperenje ekrana na Windows 11

Najnovije ažuriranje aplikacije Phone Link trebalo bi da bude dostupno automatski, ali ako ne vidite novu opciju za iPhone tokom podešavanja, idite na aplikaciju Microsoft Store u operativnom sistemu Windows 11 da biste bili sigurni da imate najnovija ažuriranja.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,