PC Press Studio

Windows 11 – povezivanja iPhone i iMessage sa računara

Microsoft je obećao da će svoju aplikaciju Phone Link učiniti dostupnom za korisnike iPhone-a (tako da možete da koristite iMessage sa računara) do sredine maja i ispunjava to obećanje. Phone Link sada omogućava vlasnicima iPhone-a da se povežu sa računarom sa operativnim sistemom Windows 11 i šalju i primaju poruke putem iMessage-a, upućuju i primaju pozive i vide sve obaveštenja o aplikacijama za telefon na računaru ili laptopu.

PCPress.rs Image

Ažuriranje aplikacije Phone Link je sada dostupno u 85 zemalja i radiće sa iPhone-om preko Bluetooth-a za pozive, poruke i obaveštenja. Microsoft može da šalje poruke putem iMessage-a na Phone Link-u tako što presreće dolazne preko Bluetooth-a i šalje ih koristeći prednosti načina na koji vas Apple primorava da šaljete tekstualne poruke drugim korisnicima iPhone-a.

To je pametno rešenje koje znači da ćete moći slobodno da šaljete i primate poruke dok je telefonska veza otvorena, ali nećete moći da vidite celu istoriju ćaskanja ili da učestvujete u grupnim iMessage razgovorima. Ostatak Phone Link-a je prilično jednostavan u poređenju sa Android integracijom. Možete da upućujete i primate pozive, vidite istoriju telefonskih poziva, pa čak i da pregledate i odbacite telefonska obaveštenja. Ali ne možete da pokrećete aplikacije za telefon na računaru kao što to možete sa Android uređajima, a ovde nema integracije fotografija.

Pročitajte i:  ASUS ROG Strix SCAR 16 G634 - Bez premca

Najnovije ažuriranje aplikacije Phone Link trebalo bi da bude dostupno automatski, ali ako ne vidite novu opciju za iPhone tokom podešavanja, idite na aplikaciju Microsoft Store u operativnom sistemu Windows 11 da biste bili sigurni da imate najnovija ažuriranja.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *