YouTube – video snimci na više jezika

YouTube će dozvoliti još hiljadama kreatora da uz svoje video zapise uvrste audio zapise na više jezika. Kompanija je već testirala ovu funkciju sa malim brojem kreatora, a od ove nedelje mnogi drugi će moći da uključe višejezične sinhronizacije sa svojim video zapisima kako bi bili dostupni široj publici.

PCPress.rs Image

Ako želite da isprobate ovu funkciju sami, pogledajte video na MrBeastovom YouTube kanalu. Ako kliknete na ikonu zupčanika, videćete opciju za „audio zapis“, a ako kliknete na nju, videćete dostupne opcije za različite jezike. Video snimci će takođe podrazumevano imati željeni jezik korisnika.

U svojim ranim testovima, YouTube kaže da smo od januara „već videli preko 3.500 višejezičnih video snimaka otpremljenih na preko 40 jezika“. Sinhronizovani video snimci na više jezika očigledno imaju produženo vreme gledanja, pri čemu 15 procenata dolazi od „pregleda na jeziku video snimka koji nije primarni jezik“ u januaru. A sinhronizovani video snimci na više jezika takođe znače da kreatori možda neće morati da održavaju zasebne kanale samo da bi ugostili video snimke na drugim jezicima; umesto toga, mogu samo da presnimavaju video na svom glavnom kanalu.

Pročitajte i:  YouTube: Obavezna oznaka za sadržaje koji nastanu uz pomoć AI alata

Proširenje stiže pošto se izvršna direktorka YouTube-a Susan Wojcicki povlači, a njen direktor za proizvode Neal Mohan zauzima njeno mesto kao novi šef platforme.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: