Zoom raste uprkos bezbednosnim pretnjama

Zoom se nedavno pojavljivao u naslovima novina uglavnom u negativnom kontekstu, zbog problema sa hakovanjem i privatnošću podataka o korisnicima. Međutim, to nije sprečilo ljude da preuzimaju ovu aplikaciju i koriste je u privatne i poslovne svrhe. Pri poslednjoj objavi, saopštili su da su premašili 300 miliona korisnika.

zoom raste

Sa 10 na 300 miliona korisnika

Za samo mesec dana, Zoom je doživeo skok više od 50%, čime je od 200 miliona korisnika porastao na preko 300 miliona. Ako se uzme da su u decembru imali svega 10 miliona korisnika, onda se tek dobija uvid u to koliko je postala viralno popularna za veoma kratko vreme.

U proseku se pokazalo da jedan korisnik ima do 5 sastanaka odnosno poziva preko Zoom aplikacije dnevno, što bi značilo da se preko ove aplikacije dnevno obavi preko 1,5 milijardi sastanaka. Impresivni brojevi. Tokom perioda epidemije Korona virusa, ova aplikacija je verovatno postala najpopularnija u svim prodavnicama gde se može preuzeti. Bilo kako bilo, Zoom koristi sve veći broj ljudi, iako se non stop pojavljuju pretnje po bezbednost podataka samih korisnika. Iz kompanije koja je osmislila aplikaciju, svake nedelje objavljuju zakrpe kako bi se ovi problemi rešili. Prošle nedelje je izdata verzija Zoom 5.0, kojom bi se rešili problemi sa podrazumevanim lozinkama, sa enkripcijom i drugim bezbednosnim propustima.

Pročitajte i:  Zoom nudi prodavnicu aplikacija sa team-building igrama

Koliko je ova aplikacija uticala na ljude i promene nekih ukorenjenih navika, govori i podatak da je britanski parlament prekinuo sa 700 godina starom tradicijom, jer je 120 poslanika prisustvovalo sednici parlamenta putem video poziva, dok je njih 50 bilo prisutno u samom parlamentu, što je do sada bilo nezamislivo.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: