BIZIT plus

Adam Mosseri iznosi Threadsove planove  

Dva dana nakon što je Threads konačno počeo javno da testira integraciju ActivityPub-a, šef Instagrama Adam Mosseri podelio je nit na Threads-u sa detaljima o planovima kompanije za nastavak integracije sa fediverse-om. Trenutno je moguće pratiti nekoliko Threads naloga (uključujući Mosserijeve) sa drugih platformi, ali Meta ima mnogo veće planove za Threads interoperabilnost za koju Mosseri kaže da će trebati „veći deo godine“ da se realizuje. 

PCPress.rs Image

Evo šta se radi, prema Mosseriju. 

Mosseri kaže da Threads tim želi da to učini tako da je opcija praćenja Threads naloga na drugim platformama dostupna „svim javnim nalozima na Threads, a ne samo nekolicini testera. 

U ovom trenutku, on kaže da tim planira da zahteva da nalozi budu javni i da se korisnici „izričito odaberu“ za prikazivanje svojih postova na drugim federalnim serverima. Ali tim još uvek razmišlja o tome da ovo bude podrazumevano, sa izborom da se umesto toga isključi. 

Tim Threads želi da dozvoli da se odgovori sa drugih platformi prikažu unutar Threads. „Sada je loše iskustvo kada moram da napustim aplikaciju Threads da bih video odgovore koje dobijam od šire zajednice“, kaže Moseri. 

Pročitajte i:  Apple je izbrisao WhatsApp i Threads iz svoje prodavnice aplikacija u Kini

Threads planira da podrži mogućnost praćenja fediverse naloga koji nisu Threads. „Postoji dosta toga da se utvrdi u pogledu privatnosti i integriteta, ali mi aktivno radimo na tim pitanjima“, kaže Mosseri. 

Ovo je ključno: prenosivost sledbenika. „Na kraju bi takođe trebalo da bude moguće omogućiti kreatorima da napuste Threads i odvedu svoje pratioce sa sobom na drugu aplikaciju/server“, piše Mosseri. „Verujem da je važno da kreatori poseduju svoj odnos sa svojom publikom. 

Mosseri kaže da će se ažuriranja objavljivati „u fazama“ i priznaje da je vremenski okvir „boljeg dela godine“ dugačak. „To je mnogo duže nego što ja, ili bilo ko u timu, želi, ali to je realnost s obzirom na sav drugi posao koji nam je potreban da bismo bili balansirani“, kaže on.  

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: