Apple najavljuje nove iPad Pro, redizajniran iPad i Apple TV 4K

Apple je ove nedelje najavio nove verzije svog iPad Pros-a, potpuno redizajniranog običnog iPad-a i ažuriranu verziju Apple TV 4K.

PCPress.rs Image

Lansiranja daju Apple-u još novih uređaja za prodaju uoči važne praznične sezone kupovine. Novi tableti mogu pomoći kompaniji da poveća prodaju iPad-a, koja je pala za 14% tokom poslednjeg tromesečja Apple-a i 2% tokom poslednjeg kvartala. I pridružuju se najnovijem Apple-ovom iPhone-u 14, dva nova Apple sata i potpuno novim AirPods Pro.

Redizajniran iPad

Novi iPad osnovnog nivoa je potpuno redizajniran.

PCPress.rs Image

Dugme za početak na dnu ekrana je nestalo i zamenjeno je čitačem otiska prsta u dugmetu za napajanje. Ima kvadratni dizajn, sličan iPad Air-u i iPad Pro-u, sa velikim ekranom od 10,9 inča, USB-C umesto Lightning konektora i isporučivaće se u različitim bojama poput crvene, žute, plave i bele.

Apple je takođe najavio novu futrolu Magic Keyboard Folio od 249 dolara za iPad koja ima postolje, trackpad sa podrškom za multitouch i magnetni konektor koji ga automatski puni. Ali postoji nešto čudno u vezi sa podrškom za Apple Pencil.

Pročitajte i:  Apple objavio iOS 17.3 i uveo novi alat za zaštitu od krađe

Novi iPad ne radi sa boljom Apple Pencil-om druge generacije, koja se puni na strani iPad Air-a, iPad mini i iPad Pro-a. Pošto novi iPad koristi USB-C umesto Lightning porta — koji se koristi za punjenje Apple Pencil-a na ranijim modelima — moraćete da kupite USB-C na Lightning adapter od 9 USD da biste napunili Apple Pencil.

Apple će prodavati različite konfiguracije, uključujući samo Vi-Fi i ViFi + 5G mobilnu mrežu, ali počinje od 449 dolara, što je više od 329 dolara početne cene iPad-a devete generacije. Biće u prodavnicama od 26. oktobra.

Apple iPad Pro 2022

Kao i poslednjih godina, kompanija će prodavati dve veličine iPad Pro, uključujući model od 11 inča i veći model od 12,9 inča sa lepšim ekranom.

PCPress.rs Image

Velika promena u iPad Pro-u je novi M2 procesor, isti onaj koji je predstavljen u MacBook Air-u ranije ove godine. Apple je rekao da je do 15% brži od M1 procesora koji je korišćen u poslednjem modelu iPad Pro-a koji je predstavljen 2021.

Pročitajte i:  Apple rešava tužbu protiv startup kompanije Rivos

Apple Pencil takođe radi malo drugačije na novim iPad Pro. Ekran sada može da otkrije vrh olovke do 12 mm iznad površine ekrana. Apple kaže da će ovo omogućiti umetnicima da skiciraju sa većom preciznošću i brže pretvaranje rukopisa u tekst.

11-inčni iPad Pro počinje od 799 dolara, dok model od 12,9 inča počinje od 1.099 dolara. Dostupni su za naručivanje od utorka i sleteće u prodavnice 26. oktobra.

Apple TV 4K 2022

Apple TV 4K ima brži procesor i isporučuje se u dva modela, verziji samo za Wi-Fi sa 64 GB skladišnog prostora i modelu Wi-Fi + Ethernet, koji omogućava žičanu internet vezu i ima dvostruko više prostora za skladištenje.

Kutija za striming dodaje podršku za HDR10+, još jedan standard visokog dinamičkog opsega koji bi, ako ga nudi TV sa kojim je povezan, trebalo da pomogne u poboljšanju kvaliteta slike, posebno u tamnim scenama. A ažurirani procesor, za koji Apple kaže da je 50% brži od prethodne verzije, trebalo bi da ubrza stvari poput učitavanja aplikacija i igara.

Pročitajte i:  Setapp otvara prodavnicu iOS aplikacija

Novi Apple TV 4K ima ažurirani Siri daljinski upravljač sa standardnim USB-C punjenjem, koji je isti kabl koji se koristi za punjenje iPad-a i drugih proizvoda. Daljinski upravljač koji se koristi za korišćenje Appleovog vlasničkog Lightning konektora.

Novi Apple TV 4K počinje od 129 dolara i može se naručiti od utorka. U prodavnice stiže 4. novembra.

Izvor: cnbc

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,