BIZIT plus

Twitter dobija posebnu dozvolu da bude „X“ u iOS App Store-u

Twitter, koji se rebrendira kao X, sada je naveden kao X u iOS App Store-u, što sugeriše da je aplikacija dobila poseban tretman od Apple-a kako bi dozvolio ime od jednog znaka. Preimenovanje je nakratko ometalo pravilo koje zabranjuje nazive aplikacija od jednog znaka u App Store-u — stvarni naziv aplikacije na iPhone-u i iPad-u se već pojavio kao X.

PCPress.rs Image

Izuzetak bi mogao biti znak da Apple želi da zakopa ratnu sekiru zakopanu sa vlasnikom X-a Elonom Muskom. Krajem prošle godine, tadašnji izvršni direktor Twittera optužio je Apple da je zapretio uklanjanjem aplikacije Twitter iz prodavnice. Nakon sastanka sa izvršnim direktorom Apple Timom Cookom, Musk je kasnije rekao da je to bio jednostavan „nesporazum“.

Pored X rebrendiranja, kompanija je takođe ažurirala svoj slogan u prodavnici, od „to je ono što se dešava“ do „osvetlite svoju slavu!“ — fraza koju je Musk tvitovao.

Twitter je nespretno prelazio na X otprilike prošle nedelje. Novi „privremeni“ logo društvene mreže, koji je korisnik Twittera tvitovao Musku i koji sumnjivo liči na Unicode simbol, dodat je na sajt nakon što je Musk tvitovao o tome nekoliko puta dan ranije. Simbol je sada malo trajniji jer je kompanija postavila njegovu odvratnu verziju sa jakim osvetljenjem na vrh svog sedišta u San Francisku.

Pročitajte i:  X izgubio sudski spor protiv izraelske kompanije

Bivši zvanični nalog Twittera na mreži je takođe prešao na jednostavno @X nakon što je rukohvat preuzet od korisnika koji ga je imao od 2007. Ali kompanija još uvek ima nešto da pokrije pre nego što se tranzicija završi. Naziv domena Twitter.com još uvek ne preusmerava na X.com (trenutno je obrnuto), Twitter Blue je i dalje Twitter Blue, a stranica za podršku kompanije je i dalje loša sa referencama na „Twitter“.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,