PC Press Studio

Britanski energetski gigant OVO kupuje aplikaciju za punjenje električnih vozila Bonnet 

Britanska energetska kompanija OVO najavila kupovinu javne aplikacije za punjenje električnih vozila Bonnet za neotkrivenu sumu. 

PCPress.rs Image

Bonnet je jedna od najvećih javnih potrošačkih aplikacija za punjenje, sa preko 80 procenata punjača u Velikoj Britaniji – preko 27.000 punjača na 7.000 lokacija – dostupnih u aplikaciji. Vozači električnih vozila mogu da lociraju, koriste i plaćaju javne tačke punjenja bez prebacivanja između različitih kartica ili prijavljivanja. 

 Njena mreža je podružnica Shell-a u potpunom vlasništvu, posluje širom Ujedinjenog Kraljevstva, Nemačke i Francuske koristeći lokalnu infrastrukturu kao što su stubovi za lampe i stubovi kao punjenja. 

 Kompanija je ranije prikupila 8,6 miliona funti u finansiranju, uključujući preko 700.000 funti kroz crowdfunding

 OVO-ov inteligentni dodatak za kućno punjenje EV – Charge Anytime, uštedeo je kupcima više od 3 miliona funti od kada je lansiran ranije ove godine, automatski optimizujući automobile za punjenje kada su emisije i cene niske. 

 Mat Moakes, glavni komercijalni direktor, OVO, rekao je: 

 „Kao i Bonnet, želimo da uvedemo revoluciju u iskustvo punjenja električnih vozila i napravimo još jedan korak napred na našem putu ka nultoj emisiji. Koristeći inovativnu tehnologiju, oni povezuju vozače električnih vozila sa najboljim dostupnim mrežama za punjenje i pretvaraju svaku tačku punjenja u pristupačan i jednostavan punjač koji svaki vozač može da koristi. 

Pročitajte i:  Aditiv poboljšava performanse baterije 

 Kombinovanjem Bonnet-ove najsavremenije aplikacije i iskustva i obima OVO-a, ohrabrićemo više ljudi da usvoje električna vozila i pređu na zeleniji način života.” 

Patrick Reich, izvršni direktor i suosnivač Bonnet-a, rekao je: 

 „Ovo je uzbudljiv trenutak za Boneta i naš tim. Dugo smo se divili OVO-u i onome što oni rade da bi posedovanje EV-a bilo što lakšim. 

 U Bonnetu delimo ovu misiju, a otkako smo pokrenuli 2021. godine, učinili smo javno naplatu širom Ujedinjenog Kraljevstva i Evrope jednostavnijim i pouzdanijim za naših više od 150.000 angažovanih vozača i njihovih porodica. 

 „Naša zajednica vozača je uvek bila u srcu svakog našeg poteza – od ažuriranja proizvoda do našeg strateškog pravca – i znamo da će partnerstvo sa OVO-om otključati nove mogućnosti, kao što su nove funkcije i integracije u domove ljudi. 

Izvor: tech.eu

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *