ASUS Zenbook

CDC koristi usluge Microsoft zdravstvenog četbota

CDC (Centar za kontrolu i prevenciju zaraza) je iskoristio Microsoftov alat kako bi kreirao aplikaciju za čekiranje simptoma Korona virusa odnosno COVID-19 virusa. Ovaj četbot je namenjen svim Amerikancima koji nisu sigurni da li imaju sve simptome, pa mogu da provere da li im je potrebna medicinska pomoć ili ne.

cdc koristi usluge microsofta

Potvrđivanje simptoma Korona virusa

Coronavirus Self Checker bot će vam postavljati pitanja koja su zasnovana na smernicama CDC-a o simptomima i faktorima rizika, a nakon toga u zavisnosti od vaših odgovora predlaže naredne mere. U te mere uključene su samoizolacija, savetovanje sa lekarom ili poseta hitnoj pomoći.

Ovaj četbot pruža niz informacija u vezi sa kontaktima lokalnih zdravstvenih ustanova, ali nema informacija o lokacijama za testiranje na Korona virus. Takođe uz pomoć njega nije moguća dijagnostifikacija i ne daje nikakve planove lečenja ako ste zaraženi. Svi saveti osmišljeni su tako da daju neke opšte smernice poput “nazovite 911” ili “ostanite kod kuće i brinite se o sebi”. Ovo će prvenstveno služiti ljudima da budu sigurniji da li imaju potencijala za razvoj virusa ili ne, a samim tim će pomoći i doktorima da se posvete ljudima koji su sigurno oboleli.

Pročitajte i:  Avaya i Microsoft najavljuju integraciju rešenja Microsoft Azure Communication Services s Avaya OneCloud CPaaS

Trenutno je ovaj alat postavljen da radi na Microsoft Azure platformi, ali je bitno za sve korisnike naznačiti da CDC ne deli sa Microsoftom nikakve podatke o tome, štiteći time privatnost korisnika. Trenutno ovu aplikaciju koristi 9 ustanova u SAD-u, a uskoro će je koristiti i mnoge druge, preneo je Wall Street Journal. Do sada je aplikacija korišćena više od 40,000 puta.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,