Dobra verzija TweetDeck se vraća, ali koliko dugo?

Preko noći su korisnici širom Twittera počeli da prijavljuju da se starija i mnogo bolja verzija TweetDeck-a vratila zajedno sa besplatnim pristupom API-ju koji je omogućio Twitter klijente trećih strana. TweetDeck je onemogućen prošle nedelje kada je Twitter iznenada pokrenuo paivall koji ograničava brzinu i ubio stare API-je koji su omogućavali funkcionisanje stare verzije funkcije, dok su aplikacije trećih strana zabranjene u januaru.

PCPress.rs Image

Ažuriranje od Harpy programera Roberto Doeringa kaže da su prešli na „stari v1 API“ da bi ponovo radio, ali su takođe primetili „ovo ne znači da će se harpija ponovo održavati, s obzirom na to da će se Twitter najverovatnije ugasiti pristup njihovom zastarelom API-ju (ponovo) uskoro, a aplikacije trećih strana su i dalje protiv njihovih TOS-a.“

Skeniranje Twiterovih zvaničnih naloga, kao i Elon Musk i nova izvršna direktorka LindaYIaccarino, nisu pokazali da niko ništa nije rekao o povratku starog TweetDeck-a — najnoviji tvit Twitter naloga podrške je onaj od pre nekoliko dana koji najavljuje pokretanje novi TweetDeck.

Pročitajte i:  Indija traži od X-a visok stepen cenzure zbog protesta

Nakon toga, Twitter je svetu predstavio svoj „novi, poboljšani“ TweetDeck, koji je bio u pregledu više od dve godine. Preko Twitter naloga za podršku je najavio da će ova funkcija ići iza Twitter Verified paivall-a za Twitter Blue pretplatnike i one koje kompanija smatra vrednim besplatnog plavog čeka.

Twitter je tvrdio da je njegova odluka da ograniči broj tvitova koje korisnici mogu da vide u jednom danu bila neophodna i privremena odluka uzrokovana kompanijama koje su skraćivale njegovu veb lokaciju kako bi hranile AI modele.

Kompanija se takođe suočava sa svojim najstrašnijim imitatorom sa lansiranjem Instagram-ove aplikacije Threads, koju je Meta ove nedelje izjurio pre roka u pokušaju da iskoristi prednost Twittera na njegovom najranjivijem i brzo registrovanom preko 70 miliona naloga za manje od dva dana. Međutim, TweetDeck bi mogao biti funkcija koju Threads neće kopirati, pošto je šef Instagrama rekao da će se „Politika i teške vesti neizbežno pojaviti na Threads-ima – u izvesnoj meri imaju i na Instagramu – ali mi smo neće učiniti ništa da podstakne te vertikale.”

Pročitajte i:  Threads API dolazi u junu 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,