BIZIT 2022

Dron-bacač plamena za ljubitelje vatre

U američkoj državi Connecticut je 2015. godine pokrenuto pitanje naoružavanja robota i drugih mehaničkih saputnika, nakon što je jedan tinejdžer na svoj dron nadogradio bacač plamena i poluautomatski pištolj. Iako prosečnom ljubitelju dronova ovaj slučaj izgleda kao scenario za horor film, čini se da se i zvanični proizvođači dronova polako okreću naoružavanju svojih letelica.

PCPress.rs Image

Naravno, sve je zakonito kada je regulisano potrebom za dobiti, pa će korisnici uskoro moći da na svoje dronove dodaju bacač plamena, a zahvaljujući dodatku Throwflame TF-19 Wasp, koji će moći da se dodaje na veće dronove, te im tako omogući da svoje mete pogađaju sa udaljenosti do skoro osam metara. Tu je i rezervoar u koji može da stane skoro četiri litra goriva, zahvaljujući čemu dron može da baca plamen u trajanju do 100 sekundi.

Leteće oružje može da se nabavi za 1.499 dolara, pa cena donekle pruža utehu, budući da se radi o sumi koju ne može da plati baš bilo ko., a posebno ako se ima u vidu da zainteresovani ljubitelj vatre mora da kupi i dron na koji bi nadogradio dodatak.

Pročitajte i:  Zašto naučnici uče robote da se smeju kao ljudi

Na priloženom videu vidi se „uradi sam“ model drona S1000, sa A2 kontrolorom leta, 6S 16.000mAh LiPo baterijom, te TBS Tango R/C daljinskim upravljačem, što na cenu letećeg bacača plamena dodaje još 2.600 dolara. Iz kompanije kažu da je dodatak pre svega kreiran za zadatke poput spaljivanja korova na nedostupnim lokacijama, te uništavanja osinjaka, a ne kao igračka, te se očekuje da opasni dodatak u budućnosti bude koristan, i da ne padne u pogrešne ruke.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,