ePlaneta

Fitbit je povukao svoje proizvode iz više od 10 zemalja

Fitbit više ne prodaje svoje proizvode u nekoliko zemalja u Evropi, Aziji i Latinskoj Americi. Zvanična lista potvrđenih pogođenih zemalja uključuje Hrvatsku, Češku, Estoniju, Hong Kong, Mađarsku, Koreju, Letoniju, Litvaniju, Luksemburg, Maleziju, Meksiko, Filipine, Poljsku, Portugal, Rumuniju, Slovačku i Tajland. Još nejasnije, stranice podrške kažu da će Fitbit takođe prestati da prodaje proizvode u „širim zemljama Latinske Amerike“.

PCPress.rs Image

Južna Afrika je takođe na listi, prema intervjuu za južnoafričku publikaciju TechCentral. Google, koji je završio kupovinu Fitbita početkom 2021, rekao je za publikaciju da je odlučio da prestane da prodaje i Fitbit i Nest proizvode u „odabranim zemljama“ kako bi „poravnao naš portfelj hardvera da bi se približio Pixel-ovoj regionalnoj dostupnosti“.

Uprkos tome što više ne čini proizvode dostupnim u određenim zemljama, Fitbit je rekao da će postojeći kupci i dalje dobijati podršku u vidu izdanja softvera, bezbednosnih ažuriranja, ispunjenja garancije i korisničke podrške. Uprkos tom obećanju, postojala je bar jedna nezgodna prepreka za Premium pretplatnike. Fitbit Premium automatska obnavljanja su prestala od 11. avgusta u Aziji i 23. oktobra u Evropi. Oni koji su pogođeni dobili su besplatni mesec Premium pre nego što su vraćeni na osnovni plan – iako zbunjujuće, Fitbit je rekao da mogu ponovo da se pretplate kako bi povratili pristup Premium funkcijama.

Pročitajte i:  Google planira da postavi optički kabl između Kenije i Australije

Sve u svemu, ovo je još jedan rastući bol u integraciji Google-Fitbit. Fitbit je dugo bio globalni brend, iako se bori od kada su pametni satovi počeli da nadmašuju fitnes trackere po popularnosti. Pomislili biste da bi ovo bio način da Google održava tu globalnu bazu klijenata. Međutim, ako je zaista slučaj da Google pokušava da smanji Fitbit na dostupnost Pixel-a, čini se da je to još jedan znak za to koju liniju vidi kao vodeću svoje ambicije i resurse za nošenje. S obzirom na ograničeniju globalnu dostupnost Pixela, uprkos tome što više ne čini proizvode dostupnim u određenim zemljama, Fitbit je rekao da će postojeći kupci i dalje dobijati podršku u vidu izdanja softvera, bezbednosnih ažuriranja, ispunjavanja garancije i korisničke podrške. Uprkos tom obećanju, postojala je bar jedna nezgodna prepreka za Premium pretplatnike. Fitbit Premium automatska obnavljanja su prestala od 11. avgusta u Aziji i 23. oktobra u Evropi. Oni koji su pogođeni dobili su besplatni mesec Premium pre nego što su vraćeni na osnovni plan – iako zbunjujuće, Fitbit je rekao da mogu ponovo da se pretplate kako bi povratili pristup Premium funkcijama.

Pročitajte i:  Kako uključiti novi tamni režim na mobilnom ili desktopu u Google Drive-u

Sve u svemu, ovo je još jedan rastući bol u integraciji Google-Fitbit. Fitbit je dugo bio globalni brend, iako se bori od kada su pametni satovi počeli da nadmašuju fitnes trackere po popularnosti. Pomislili biste da bi ovo bio način da Google održava tu globalnu bazu klijenata. Međutim, ako je zaista slučaj da Google pokušava da smanji Fitbit na dostupnost Pixel-a, čini se da je to još jedan znak za to koju liniju vidi kao vodeću svoje ambicije i resurse za nošenje. S obzirom na ograničenu globalnu dostupnost Pixela, razočaravajuće je videti.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,